Meteoroloji Durumu Türkiye Genelinde

Göz Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

Yağış Tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Toroslar Mevkii, İç Anadolu'nun bazı bölgeleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Balıkesir, Bursa, Bilecek ve Artvin çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yer yer çok bulutlu ve yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer yerlerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor.

Sıcaklık Değişimleri

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji, 17 il için uyarıda bulundu: Yoğun gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor Meteoroloji, 17 il için uyarıda bulundu: Yoğun gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Özellikle öğleden sonra İç Ege'nin doğusu ve Kuzeybatı İç Anadolu'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların beklenmesi nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Bölge Bazında Yağış Tahminleri

Marmara Bölgesi

Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken öğleden sonra Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yer yer sağanak yağışlar görülebilir.

Ege Bölgesi

Parçalı bulutlu olan Ege'de öğleden sonra Kuzey ve İç Ege'de sağanak yağışlar görülebilir. Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde ise kuvvetli yağışlar beklenmektedir.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülürken öğleden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar Mevkiinde yağışlar görülebilir.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu'da parçalı bulutlu bir hava beklenirken, öğleden sonra bölgenin bazı kesimlerinde sağanak yağışlar görülebilir. Yağışlar, kuzeybatı bölgesinde kuvvetli olabilir.

Batı Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz'de parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülürken öğleden sonra iç kesimlerde yağışlar beklenmektedir.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi

Parçalı ve az bulutlu olacak olan Orta ve Doğu Karadeniz'de öğleden sonra yağışlar görülebilir.

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu'da parçalı bulutlu bir hava beklenirken, öğleden sonra kuzeydoğu kesimlerinde yağışlar görülebilir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde az bulutlu geçişler öngörülmektedir.