Tarım ve Orman Bakanlığından "Uzman Eller Projesi" kapsamında 250 bin lira hibe desteği alan Lale Alpsar, hayalini kurduğu çiftliğinde besiciliğe başladı.

Hayvanları ve Çiftlik Hayatı

Kaymaklı Köyünde yaşayan Lale Alpsar, ailesi ile birlikte yıllardır hayvancılık ile uğraşıyor. Ailesinin küçükbaş hayvanlarıyla, tarlasıyla, ilgilenen Alpsar, üniversite tercihini de bu alanda yaptı. Destekle 46 küçükbaş hayvan alarak işe başlayan Alpsar, bu dönem yeni doğan kuzularla birlikte sürüsünü büyüttü.

Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi

Hibe Desteği ve Proje Detayları

Tarım ve Orman Bakanlığınca kırsal kalkınmaya katkı vermek, köyden kente göçü önlemek ve eğitimli girişimcileri desteklemek için hayata geçirilen hibe destek projesine başvuran Alpsar'a 250 bin liralık destek verildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli Hakkari'de 'Uzman Eller' projesinden yararlanan 95 yetiştiriciden biri olan Lale Alpsar'ın yaşadığı Kaymaklı köyüne giderek kadın çiftçinin hayvanlarını yerinde inceledi.

Uzman Eller Projesi Hakkında

Uzman Eller Projesi, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığınca yürütülen "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri" hayata geçirildi. Proje kapsamında kırsalda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun kişilere bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde uygulayacakları projeler için hibe desteği sağlanıyor.

2 229 860X5051 305 860X505