Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu ve Davet Krizi Hakkında Konuştu

'AK Parti'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, konuk olduğu canlı yayında, rakip İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasında polemik haline dönüşen davetliye ilişkin konuştu. Kurum, daha önce İmamoğlu'nun "hayal" olduğunu belirtmişti, "Ben Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığımızla beraberdim. Herhangi bir davet yapılmamış. Başkan İstanbul'da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor" dedi. Kurum krizi bu kez "Bugün koltuğu boştu, gelmedi. Yeri de ayrılmıştı" diye konuştu.

Kurum, Habertürk Canlı Yayınında Soruları Yanıtladı.

Kurum, rakibi mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşanan davetlilere ilişkin olarak "Arasa beni davet edin, zaten istenirdi. Ayasofya'ya da çağrılmamıştı" dedi. Kurum ayrıca, “Bugün koltuğu boştu, gelmedi. Yeri de saklandı” hayatını kullandı.

'Devletin Hiçbir Protokolüne Uymadı'

Kurumun açıklamaları şöyle: Aslında olan bir şey yok. 5 yılda olanların aynısını yaşıyor İstanbullular. Büyükşehir belediye başkanı Sirkeci-Kazlıçeşme hattının sunumuyla ilgili olarak davet edildiğini, bu davete katılacağını, parasını kendisinin ödediğini ifade ediyor. Parası Ulaştırma Bakanlığı tarafından ödenen, onun ne hikmetse cumhurbaşkanı bu törene katılma kararı almıştı. İçerisinde bir polemik üretebilir miyim diye düşünceler var. 5 senedir gördüğümüz tablonun farklı tezahürü. Kurdukları siyasi senaryo çalışmasıydı. Bugün koltuğu boştu, gelmedi. Yeri de ayrılmıştı.

Bahçeli'den Sürpriz Basın Toplantısı: CHP ve DEM Parti'ye Sert Eleştiriler Bahçeli'den Sürpriz Basın Toplantısı: CHP ve DEM Parti'ye Sert Eleştiriler

Sayın Ekrem İmamoğlu, 5 yıllık yıllık kayıt hiçbir kayıtlara uymamış bir belediye başkanı. Yeri gelmiş bakanlara laf yetiştirmiş. Yeri gelmiş olan Cumhurbaşkanımıza, milletin seçimiyle seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak laflar etmişlerdi. Yeri geldi 'Bizi engellediler, yaptırmadır' polemiğiyle ama 'neyi engellediler' diye sorulunca özellikli olmayan başkan profili çiziyor.

'İstanbul'un Ciddi Sorunları Var'

Ben İstanbulluların mutluluğu ile mutlu olmak istiyorum. Sirkeci-Kazlıçeşme tren istasyonunun kullanıma sunulması benim halkımı sevindiren durum ben de o sevince ortak olmak istiyorum deyip ara. Herkes sana 'gel' der. Biz günümüze kadar bütün törenlere çağrılmışız. Niye gelmemiş? Ayasofya'ya davet edildi, orada da telefon edildi, mesele kabul edilmedi. Ne gerek var bu polemiklere? Bu polemikler olmasa da onu konuşan kimse yok ki! Neticeye dair hiçbir şey yok. Altı boş. İstanbul'un ciddi sorunları var. 31 Mart'ta İstanbullu hemşehrilerimiz bir deprem, ulaşım, İstanbul'un geleceği ile dertlenen o projeler yapmak isteyen, geçmişte sunduğu tutmuş adayla, 5 yılda farklı farklı gündemlerle, ki bunların arasında İstanbul değil, farklı gündemleri ulusala olmak isteyen bir irade edecek.

Adaya katıldıktan sonra anket yaptım. 2,5-3 puan gerideydik. Projelerimizi açıkladık. Biz ilerledik. Bugün 1-1,5 puan öndeyiz. Bunların hazmedemediği konular bu zaten. Telaşları bundan. Murat Kurum öne çıkar. Siz bu insanların sorunlarına yüzünüzü dönerseniz, insanlara da boyuta yanıt verir. Bunu gördükleri için 'acaba ne yapsak' telaşı içindeler. Bizim hesabımızı veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Alnımız ak. DUVAR-Resim-Habertürk