Merzan Mahallesindeki Nergis Düğün salonunda 11 Şubat tarihinde gerçekleştirilen ve Partinin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın katılımı ile HDP Hakkari 3. Oğlan Kongresinde il başkanlığına seçilen Lokman Özdemir ve Hümeyra Armut yeni dönem il yönetimi ile birlikte mazbatasını aldı.

Hakkari Valiliğinde bulunan İlçe Seçim Kuruluna giden HDP yöneticileri burada Merkez İlçe Seçim Kurulu Müdürü Muhammed Çağlar Demir'in elinden mazbatalarını aldı.

Başkan Akış, birim müdürleriyle ilk iş toplantısını gerçekleştirdi Başkan Akış, birim müdürleriyle ilk iş toplantısını gerçekleştirdi

Eski İl Eşbaşkanları Sipan Turan ve Sinan Kaya ile yeni dönem yöneticilerinin eşlik ettiği Özdemir ve Armut, yaptıkları yazılı açıklamayla zorlu bir süreçte görev aldıklarını dile getirdiler.

Eşbaşkanlar Armut ve Özdemir, 'Hak,hukuk ve adaletin yok sayıldığı bir süreçte gerçekleşen il kongremizde delegasyonca göreve seçilen il yönetiminin mazbaatalarını ilçe seçim biriminden almak üzere toplanmış bulunmaktayız.
Partimiz üzerinde antidemokratik baskıların ve tutuklamaların rutin bir hal aldığı bir süreçte yapılan kongremiz herşeye ve herkese rağmen görkemli geçti. Kongremizin görkemli geçmemesi ve coşkunun görünür olmaması için,merkezi yerlerde bulanan ve tüm partilerin kongrelerini yaptıkları salonlar için yaptığımız başvurular hiçbir haklı gerekçe belirtilmeden red edildi. Kongremizin halka duyurulması için tüm partilere kira karşılığında tahsis edilen bilboordlara yaptığımız başvurularda hiç bir haklı gerekçe bildirilmeden red edildi.
Tüm bu engelemeler ve imkansızlıklarla kongremizi merkezden uzak merzan mahallesinde bulunan Nergis düğün salonunda yapmak zorunda kaldık.

Kongremize öz gücümüz olan halkımız kendi fedakarlığı ve imkanları ile baskılar bizi yıldıramaz sloganı ile gelerek
partimize bağlılıklarını bir daha gösterdiler. Partimize gönül veren halkımıza bu kış şartlarında bu eziyeti çektiren idarecilerin bunu kimlerin baskıları sonucu yaptıklarını tüm halkımız iyi biliyor. Tüm bu baskı ve imkansızlıklara rağmen iradesine sahip çıkıp partisini yanlız bırakmayan onurlu halkımızı burdan bir daha saygı ile selamlıyoruz. Herkes ile Diyalog, Herkesi kucaklama anlayışı ile yaptığımız Kongremizin Hakkari"mizin güzel yarınlarına vesile olmasını diliyoruz" diye konuştular.