Yüksekova’da İnek Telef Oldu

Ailenin yaşadığı Ortaç Köyü’nde (Deris) gerçekleşen olay, büyük bir mağduriyete neden oldu. İnekleriyle ilgilenen Şekernaz Çatuk, yaşanan olayı şu şekilde anlattı:

İneğin Telef Olması

Akşam ahıra girdiğimde ineğin cansız yattığını gördüm, boynuna ip dolanmıştı. Nefes almıyordu. Tek geçim kaynağımız bu inekti. Evimizde bir şey kalmadı. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Geçimimi bunlarla sağlıyordum. Eşim işsiz ve ailede çalışan kimse yok. Bu durum karşısında yetkililerden yardım bekliyoruz.

Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı

Aile Mağduriyet İçinde

Telef olan ineklerin cansız bedenlerini çevredekilerin yardımıyla ahırdan çıkaran Çatuk ailesi, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Tek geçim kaynaklarının bu inek olduğunu ve artık geçim sıkıntısı çekmeye başladıklarını dile getirdiler. Aile, yetkililerden yardım elini uzatmalarını bekliyor.

Yüksekova’da yaşanan bu üzücü olayın ardından, Çatuk ailesinin yeniden hayata tutunmaları ve geçim sıkıntısı çekmemeleri için yetkililerin gerekli desteği sağlamaları bekleniyor.

Kaynak: yuksekovahalkinsesi