Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı

Bu olayın ardından Yüksekovalılar, tünellerin acilen açılmasını istiyor.

Tünellerin Açılması İsteniyor

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, olayın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına, Karayolları Genel Müdürlüğüne seslenerek tünellerin hizmete açılmasını talep etti. Güzeldere Geçidi'nde yaşanan bu olayların önüne geçilmesi için tünellerin acilen genişletilmesi planlandığını belirtti.

Üzücü Durumlar Önlenmeli

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen de aynı şekilde kurumsale seslenerek, Güzeldere Geçidi'nin yıllardır ölüm yolu olduğunu ve artık bu tünellerin açılmasını ifade etti. Geçirgen, benzer hasarların yaşanmaması için tünellerin acilen alanının hizmetine açılmasının önemini vurguladı.

Turizmci Açıklamaları

Turizmci Ömer Demirel de buna benzer olayların sürekli yaşandığı Güzeldere Geçidi'nde tünellerin acilen açılmasının planlandığını belirtti. Kış mevsiminde hava şartlarının çok kötü olması nedeniyle her gün korkuyla yolcu gönderdiklerini dile getirerek, bu durumların daha yaşanmaması için tünellerin hizmete açılmasının olduğunu söyledi.