Hakkari'nin Esnaf ve Sanatkârlar Odası İsmail Akboğa, Genç Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu ve Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş, yeni yıl öncesi iş yerleri kira bedellerinin mülk sahipleri tarafından arttırılmasıyla ilgili düzenledikleri basın toplantısında, artan kira artışlarına tepki gösterdiler.

Atlılar Caddesi üzerinde bulunan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığında düzenlenen toplantıda kent merkezinde işyerlerine yapılan kira artış oranlarının fahiş fiyatları bulduğu kaydedildi.

Sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan Hakkari Esnaf Odası Başkanı İsmail Akboğa, son yıllarda ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin tüm kesimleri etkilediğini söyledi. Bu durumu fırsata çeviren mülk sahiplerine çağrıda bulunan Akboğa, “Ama maalesef bunu fırsata çevirenler var.

Birbirimize destek olup fazla yara almadan var olan sıkıntıları atlatmamız lazım. % 100_%200%_300 kiralara zam yapan mülk sahipleri var şuanda. Mülk sahiplerine çağrımız şudur, ”yasal boyutunu aşmamaları, vicdani karar vermeleridir” dedi.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanları ve Birim Müdürleri Bir Araya Geldi Hakkari Belediyesi Eş Başkanları ve Birim Müdürleri Bir Araya Geldi

Hakkari’de esnaf ve sanatkarın bir çıkmazın içinde olduğunu belirten Akboğa, “Esnaf kirayı mı ödesin. Üniversitedeki öğrencisine mi baksın. Evde onu bekleyen ailesine mi baksın. Aybaşında çekine senedine mi yansın. Elektrik. Doğalgaz. Su ve benzeri giderlerine ne yapacağını kara kara düşünmektedir. Çoğu esnaf ve sanatkârımız yüksek kiralardan dolayı iş yerini kapatmayı düşünüyor.

Esnaf ve sanatkâr ülkenin, ilin, ilçenin, beldenin. köyün, ekonomi barometresidir. Birlik olup vicdanlı bir şekilde birbirimize destek olalım. Bu vesileyle yeni yılımızın ülkemize milletimize esnaf ve sanatkârımıza sağlık sıhhat huzur ve bul kazançlı bir yıl olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamaya destek veren Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş ise Hakkari Esnaf Odası, Genç Engelliler Derneği ve Gazeteciler Cemiyeti olarak kentin kanayan yaralarından biri olan kira artışları ile ilgili ortak bildiri yayınlama kararı aldıklarını bildirdi.

Hakkari’deki kira piyasasının İstanbul ile yarışacak noktaya geldiğini savunan Taş, “Hakkari göç veren bir kentimizdir. Kira artışları herkesi olumsuz etkilemektedir. Hakkari’ye son zamanlarda açılan 3 harfli alışveriş merkezlerinin çoğalışı zaten esnafın belini bükmüştü. Esnaf kepenk kapatma noktasına geldi.

Bide bunun üzerine artan kiralar tümü ile Hakkari esnafını bitirdi. Biz makul ve vicdani bir zam yapılmasını istiyoruz. Yılbaşı gelmeden yeni zamlı kiralar devreye girmeden ev sahiplerini bir kez daha ellerini sol göğsüne koyarak vicdani davranmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.