Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 31 Mart'ta kazandığı Hakkari Belediyesi'ne 3'üncü kez kayyım atandı. Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış gözaltına alındıktan sonra görevden alınarak, yerine Vali Ali Çelik kayyım olarak atandı. Kayyım ataması birçok kentte protesto edildi. 

AMED'DE KİTLESEL PROTESTO

Amed'in Peyas (Kayapınar) ilçesindeki Ceylan AVM önünde kitlesel protesto eylemi yapıldı. “Amed faşizme mezar olacak”, “Colemêrg ya me ye” ve “AKP halka hesap verecek” sloganlarının atıldığı protesto eyleminde, “İrade gaspına karşı direniyoruz” pankartı açıldı. Kitleyi ablukaya alan polisin engeline rağmen açıklama yapıldı. 

DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, "Kayyımlarınıza da ağababalarınıza da boyun eğmeyeceğiz. Ankara şunu duysun; kayyımlarınız sizin gibi gidecekler. Nasıl ki geldiler, talan ettiler, bu halk nezdinde karşılığı olmadıysa bundan sonra da olmayacaktır. Bu halk onurlu bir halktır, bundan sonra da kayyıma izin vermeyecektir” dedi.

DEM Parti Wan Milletvekili Sinan Çiftyürek, kayyım kararının hukuksuz olduğunu vurguladı. Çiftyürek, "Wan’da nasıl ki halk hukuksuz kararları kabul etmediyse, bugün de kabul etmeyecek. ‘Eşek bir kez çamurlu yoldan geçse bir daha aynı yoldan geçmez’ diye bir söz vardır. Ancak bunlar üçüncü kezdir aynı yola başvuruyorlar. Hakkari halkı kendi özgür iradesiyle belediye eşbaşkanlarını seçti. Bu hukuksuzluğu hiç kimse kabul etmez” ifadelerini kullandı. 

DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin ise, "31 Mart yerel seçimlerinde devletin tüm imkân, hile ve tehditlerine rağmen halkımız faşizmi ve talancı zihniyeti reddetmiştir. Seçimlerde Türkiye’nin tümünde büyük yenilgiye uğrayan faşizm, bundan ders çıkarmamış, hileli seçimlerine rağmen kazanamadıkları belediyelerimize gasp girişiminde bulunmuştur" diye kaydetti. 

Tekin, şunları söyledi: "Faşist devlet aklının tüm pratikleri Kürt kazanımlarına karşı bir saldırı niteliğindedir. Kendi ile beraber bütün halkı yoksulluğa ve geleceksizliğe batırmaya çalışan AKP-MHP faşist iktidarının planlarını yine boşa çıkaracağız. Biz kazanacağız. Colemêrg’e de sahip çıkıp faşizme geçit vermeyeceğiz."

PEYAS

Emek ve Demokrasi Platformu, Amed'in Peyas (Kayapınar) İlçesinde bulunan Rojava Parkı’nda Hakkari Belediyesine kayyım atanmasını protesto etti. Açıklamada "Halk iradesi gasp edilemez, kayyıma geçit yok" pankartı açıldı. Basın açıklaması çevik kuvvetler tarafından engellenerek, katılımcılara saldırıldı. Saldırı sırasında kıyafetleri yırtılan katılımcılar oldu. Eylem sırasında, "Direne diren kazanacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganları atıldı.

Eyleme, DBP Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin ve  Abbas Şahin, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldı. Açıklamayı yapan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Duygu Özbay ise 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde halkın sadece belediye eşbaşkanlarını seçmediğini aynı zamanda kayyım atanan yerlerde de yüksek oy oranlarıyla kayyım politikalarını kabul etmediğini de gösterdiğini söyledi. Özbay "Buna rağmen AKP-MHP iktidar bloğu bir kez daha kayyum politikalarını devreye sokarak Hakkâri’de halkın iradesini gasp etmiştir" ifadelerini kullandı. Özbay, bu girişimin ülkede demokrasiden, barıştan, emekten yana olan herkese verilmiş bir gözdağı olduğunu söyledi.

'İKTİDAR ANAYASAL SUÇ İŞLEMEKTE'

İktidarın geçmiş iki dönemde olduğu gibi bir kez daha siyasallaşmış yargı eliyle hukuki olmayan gerekçeler öne sürerek, seçimleri anlamsızlaştırıp araçsallaştırarak anayasal suç işlediğinin altını çizen Özbay, "Aday olmasında, seçilmesinde, mazbata almasında herhangi hukuki engel olmadığı YSK tarafından da onaylanan kişinin seçimleri büyük bir farkla kazanmasından iki ay sonra hakkında dosya üzerine dosya olduğunun açıklanması inandırıcı olmadığı gibi siyasi darbeye kılıf uydurma çabasından başka bir anlam taşımamaktadır" diye belirtti. 

'GASPA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Kayyım atanmasına karşı Amed Büyükşehir Belediyesi binasına pankart astı. Asılan siyah pankartın üzerine “Belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz” yazısı yer  aldı.

ÊLIH

Êlih'te partililer, parti binasından Yılmaz Güney Parkı’na kadar yürüyüş gerçekleştirmek istedi. "Kayyım darbesine geçit vermeyeceğiz" pankartının açıldığı eylemde, “Direne direne kazanacağız” ve “Kayyımlar gidecek, halklar gelecek” sloganları atıldı. 

Polisler, yürüyüşe engel oldu. Polisler ile kitle arasında gerginlik yaşandı. Polisler biber gazı ve plastik mermiyle kitleye saldırdı. 3 kişi gözaltına alındı. DEM Parti İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz da gazdan etkilendi. 

Burada yapılan açıklamada konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Mustafa Mesut Tekik, demokrasiyi savunan tüm kesimlerin kayyımlara karşı durması gerektiğini vurguladı. Tekik, "Bu vandallara, yatlarda katlarda gününü gün edenlere meydanı bırakmayacağız" dedi.

DBP İl Eşbaşkanı Resul Çetin, "31 Mart'ta seçimleri kaybeden AKP ve MHP faşist rejimi, bir kez daha kirli yüzünü gösterdi. Bu faşistlerin kararlarını tanımıyoruz” dedi.

RIHA

DEM Parti, Riha'nın Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde parti binası önünde kayyım atamasını protesto etti. Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada konuşan DEM Parti İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, dün kentte partilerinin belediyeyi yeniden kazandığını hatırlatarak, "Hilvan’dan büyük yenildiniz, Hakkari’deki kayyım darbeniz ile daha büyük yenileceksiniz" dedi. "Kürt ve Kurdistan halkları yalnız değildir" diyen Çubuk,  "Bu saldırının Hakkari’den başlatılmasının nedeni yalnız bırakılacaklarını sanmaları. Bir Türk sosyalist olarak bugün Hilvan’dan bunu başaramayacağınızı ilan ediyorum. Bunu hiçbir zaman başaramadınız" diye kaydetti.  

Çubuk, şunları söyledi: "Ancak Ergenekon ile yaptığınız iş birliği ile iktidarda kalmaya çalışırsınız, savaşla ve sömürüyle iktidarda kalmaya çalışırsınız. Ancak patronların emrine girerek iktidarda kalmaya çalışırsınız. Fakat siz bugün çok işaret ettiğiniz sandıkta yenildiniz. İnsanların bilincinde, yüreğinde yenildiniz."

ADANA 

Adana’da da 18.00'de İnönü Parkı'nda basın açıklaması yapacağını duyuran DEM Parti Adana İl Örgütü'nün binası öğlen saatlerinde bu yana polis ablukasında. Adana Emniyet Müdürlüğü parti binasının girişini çevik kuvvet polisleriyle kapatıp, binaya giriş çıkışlara izin vermiyor. 

'BU HAYDUTLUKTUR'

Parti binasına gelen DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, binadan çıkmalarının engellenmesinin kanunda yeri olmadığını belirterek, “Bu bir hukuksuzluk. Polisin görevi bizim Anayasal hakkımızı engellemek değil” dedi. Polisin “Halkı yönlendiriyorsunuz” şeklindeki sözlerine yanıt veren Bozan, “Elbette biz DEM Parti olarak Hakkari’de alınan karara karşı bu ülkede yaşayan 85 milyon yurttaşa sesleneceğiz. 85 milyon yurttaşı da yönlendireceğiz. Diyeceğiz ki ‘Bu haydutluktur. Sarayın darbesidir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Gelin Türkiye’nin dört bir yanında buna ses çıkaralım, demokratik tepkimizi gösterelim” diye konuştu.

Polisin ablukası ve partililerin bina içindeki bekleyişi sürüyor.

MÊRDÎN 

Colemêrg Belediyesine kayyım atanması, Mêrdîn’in Karayolları Parkı’nda yapılan açıklamayla protesto edildi. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Şerafettin Aslan, Halkın 31 Mart’ta demokrasiyi söke söke aldığını kaydederek, “31 Mart seçimlerinin en önemli sonuçlarından biri de Kürt halkının darbeci ve talancı kayyımları süpürüp tarihin çöp sepetine göndermesiydi. Bugünkü kayyım kararıyla iktidar, 31 Mart seçimlerindeki yenilginin intikamını belediyelerimizden almaya başladı. Şu anda uygulanan OHAL hukukudur. KHK ile getirdikleri irade gaspını siyasi darbelerle bugün hala Kürtlere karşı kullanıyorlar. Yeni anayasa iddiaları kayyım enkazının altında kalmıştır. Yeni anayasa iddiasının ve ‘normalleşmenin’ Kürtleri kapsamadığı bir kez daha açığa çıkmıştır” dedi. 

Kayyım atanmasının sadece Colemerg ve DEM Parti’nin sorunu olmadığını kaydeden Aslan, “O nedenle tüm demokrasi güçlerini bu tuzağı boşa çıkarmaya, yan yana durmaya ve hukuksuzluk ve gasp girişimine karşı hep beraber mücadele etmeye davet ediyoruz” diye belirtti. 

Ardından konuşan DEM Parti Mêrdîn Milletvekili George Aslan, iktidarı kayyım politikasından vazgeçmeye çağırdı. 

İZMİR 

Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği ( ADAM-DER), Bakırköy Kent Savunması , Barış Vakfı, Demokrasi İçin Birlik, Demokratik Alevi Dernekleri Federasyonu ( DAD), Doğu-Güneydoğu Dernekleri ( DGD) Platformu, Hak ve Adalet Platformu, Ortak Yaşam Ağı, Yurttaş Girişimi, 2017 Bodrum Yurttaş İnisiyatifi ve 78’liler Girişimi, Colomêrg Belediyesine atanan kayyımla ilgili yazılı açıklama yaptı. 

Colemêrg halkının iradesinin herkesin iradesi olduğu belirtilen açıklamada, "Asılsız ithamlarla, siyasallaşmış yargı devreye sokularak ,anayasal hak ve güvenceler göz ardı edilerek, halk iradesi yok sayılarak,  seçilmiş yöneticilerin salt iktidar istedi diye görevden alınması,  iktidarın söylediklerinin tam tersine despotik ve çatışmacı politikalarda ısrar edeceğini gösteriyor. İktidarın yerel seçimlerde ekmek ve adalet talebi etrafında ortaklaşmış muhalefeti parçalamak ve etkisizleştirmek amacıyla yumuşama ve normalleşme söylemleri arkasında attığı anti demokratik hukuksuz adımlara karşı demokrasiden yana tüm muhalefet bütün toplumsal kesimleri bu irade gaspına karşı açık ve net bir tutum almaya çağırıyoruz. Anayasaya göre, bütün yurttaşların eşit sahip olduğu, dokunulmaz bir hak olan seçme hakkına saygının gereğinin yapılmasını ve Hakkari’ye atanan kayyımın derhal geri çekilmesini istiyoruz" ifadeleri yer aldı.

DÊRSIM

Dêrsim Emek ve Demokrasi Platformu,Sanat Sokağı’nda açıklama yaptı. Açıklamada “Kayyım irade gaspıdır tanımıyoruz” pankartı açıldı. 

DEM Parti İl Eşbaşkanı Özcan Gürtaş, kayyımları gasp olarak nitelendirerek buna boyun eğmeyeceklerini söyledi. Dêrsim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan da “Bu kez size boyun eğmeyeceğiz. Kolluk, yargı, hepiniz bunun bir parçasısınız. Size bu kez belediyelerimizi vermeyeceğiz, size boyun eğmeyeceğiz” dedi. Dêrsim Belediye Eşbaşkanı Cevdet Konak, “Biz Hakkari belediyemizi gasp eden, irademize saldıran tüm güçleri kınıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yapılan konuşmaların ardından açıklama oturma eylemi ile son buldu. Dêrsim’de yarından itibaren her gün 17.00-24.00 saatleri arasında nöbet eylemi yapılacağı belirtildi. 

ÇEWLÎG

DEM Parti Çewlîg il yönetimi il binası önünde açıklama yaptı. “Siyasi soykırıma hayır” sloganlarının atıldığı açıklamada “Kayynm irade gaspıdır, kayyımlara hayır”, “ Siyasi soykırıma hayır”, “İrademe dokunma” pankartları açıldı. Açıklamayı yapanDEM Parti İl Eşbaşkanı Hasan Soysal, iktidara  anayasa ve hukuka uyma çağrısında bulundu. Soysal, “Dünya hukuk tarihinde böyle bir şeye rastlayamazsınız. Siz seçilmiş insanları seçildikten sonra iradelerine el koyamazsınız. Sandıkta yenemediklerinizi askeri ve polisiye yöntemlerle derdest edip iradelerine el koyuyorsunuz. Bu hırsızlıktır. Kürt halkı bunu kabul etmeyecektir. Bu karardan vazgeçilmediği sürece eylemlerimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı. 

DÎLOK 

Dîlok Emek ve Demokrasi Platformu, Colamerg Belediyesine kayyım atanmasını yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti. Mezmaxor (Şahinbey) ilçesinde bulunan Balıklı Parkında yapılan açıklamaya platform bileşenlerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. 

Açıklamada, "Demokrasi ve toplumsal barış için halkın iradesine dokunma" pankartı açıldı. Açıklamada DEM Parti Dîlok İl Eşbaşkanı Mehmet Satan, irade gaspını kabul etmediklerini ifade etti. Devamında konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) Dîlok Şubesi Eşbaşkanı Bahri Oğuz, "Siyasal iktidarı demokratik ve barışçıl bir geleceğin inşası için bu kritik süreçte sorumluluk içerisinde davranmaya, geçmişten ders çıkartarak Hakkâri Belediyesi’ne atanan kayyımı geri çekmeye ve demokratik ve evrensel hukuk değerlerine dönmeye davet ediyoruz. Demokrasi ve Barışı tesis etmek için kaybedecek daha fazla zamanımız yoktur" dedi. 

Açıklama slogan ve alkışlarla sona erdi. 

İcra Baskınında İç Çamaşırlarına Kadar Haczedildi: Eşyalar Açık Artırma ile Satışa Sunulacak İcra Baskınında İç Çamaşırlarına Kadar Haczedildi: Eşyalar Açık Artırma ile Satışa Sunulacak

RIHA 

DEM Parti Riha İl Binası önünde gerçekleşen açıklamaya, Riha Milletvekilleri Mithat Sancar, Dilan Kunt Ayan, Ömer Öcalan ve İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Riha İl Örgütü, Riha Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ve Riha ilçe belediye eşbaşkanları katıldı. “İrademe dokunma” pankartı açılan açıklamada DEM Parti Riha Milletvekili Mithat Sancar Colamêrg belediyesine kayyım saldırısı gerçekleştiğini ifade etti. 

Yapılanın siyasi darbe, hak gaspı olduğunu belirten Sancar, şunları söyledi: “Yıllardır denenen ve kaybettiren bu siyaset yine aynı sonucu doğuracak. Kayyım gaspı en başta halkın iradesini tanımamaktır. Halk tarafından seçilmiş olanın yerine atanmış birini getirmek demokrasiye açık ve net bir darbedir. Demokrasinin asgari ilkelerini hiçe saymaktır. Bu iktidar 2016’dan beri bu politikaları uyguluyor ama Kürt halkı iradesine daha bağlı bir şekilde sahip çıkıyor. Seçimlerde tüm devlet imkanları kullanılmasına rağmen kayyımla gasp edilen belediyeler geri alındı. Halk kayyım gaspıyla soyguna, alana, ranta peşkeş çekilen belediyeleri geri aldı. Çünkü bu belediyeler halkın malı ve yeridir. Daha dün Hilvan'da 31 Mart'taki irade yakma olayının cevabını çok güçlü bir şekilde halktan aldılar. Kayyım uygulamaları ve irade gaspıyla Kürt halkını yıldırmak mümkün değildir. Kürt halkı iradesine sahip çıkmakta kararlıdır. Bu sadece Hakkari’nin ve Kürt halkının değil tüm halkların meselesidir. Bir yerde adaletsizlik varsa bu bir yerle sınırlı kalmaz bunu biliyoruz. Önce Kürt illerinde bu yöntemleri deniyorlar sonra tüm illere yayılıyor. Bütün demokratlar bunun farkında olmalı. Demokrasi, barış, refah ortak mücadeleden geçiyor."

Devamında konuşan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Ferhat Demir, kayyım uygulamalarını kabul etmeyeceklerini belirtti.

Açıklama "Direne direne kazanacağız" sloganları ve alkışlarla sona erdi. 

ŞIRNEX

Colemêrg’teki irade gaspı Şirnex’in Cizîr (Cizre) ilçesinde protesto edildi. Dörtyol’dan Cizîr belediyesine kadar yürümek isteyen kitle polis engeline rağmen yürüdü. Yürüyüşe DEM Parti Cizîr, Silopiya, Hezex belediye eşbaşkanları, DEM Parti il ve ilçe örgütleri, Barış Anneleri Meclisi katıldı. Yapılan yürüyüş ardından kitle Cizîr belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında “Belediyeler bizimdir gaspa izin vermeyeceğiz” pankartı açıldı. 

‘TARİH TEKERRÜR EDİYOR’ 

Basın açıklaması DEM Parti Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen tarafından yapıldı. Güngen, kayyım zihniyetine geçit vermeyeceklerini ifade ederek buna karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti. Güngen, “Bugün kara bir gün ve bugün adını tarihe yazdıracak birgün. Bu üç dönemdir AKP-MHP iktidarı Kürt halkına karşı sistematik olarak hukuksuz bir şekilde iradesini ayaklar altına alıp gasp ediyor. Hukuksuz bir şekilde Hakkari belediyemize kayyım atanmıştır. Tarih bir kez daha tekerrür ediyor. Biz bu yapılanı kınıyoruz ve kabul etmiyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar Kürt halkına karşı uyguladıkları bu politikada başarılı olmayacaklardır. Bedeli ne olursa olsun bizler hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.”

‘ÇÖZÜMÜN YOLU ÖCALAN’DIR’ 

Güngen, var olan sorunların çözümünün PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin sonlandırmasıyla mümkün olacağını söyleyerek,” Eğer ki barışçıl bir çözüm isteniyorsa bunun adresi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecritin kaldırılması ve diyalog yolunun açılmasından geçiyor.” Belediyelerde yapılacak olan nöbet eylemleri için halka çağrıda bulunan Güngen,”Hukuk, demokrasi ve insan haklarını benimseyen bütün kitlelere karşı çağrımız bu hukuksuzluğa karşı ses çıkartsınlar. Bu kapsamda burada halkımıza çağrımız biz her gün saat 5’te belediyelerimizde nöbet eylemi başlatacağız. Bütün halkımızı iradelerini sahiplenmeye, belediyelerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.“

ANKARA

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri basın açıklaması düzenleyerek protesto etti. Yapılan açıklamaya DEM Parti milletvekillerinin yanı sıra, sivil toplum örgütleri, sendika ve dernek yöneticileri, demokratik kitle örgütleri ve onlarca kişi katıldı.

‘MİLYONLARCA İNSAN NEZDİNDE YOK HÜKMÜNDEDİR’

Açıklamada konuşan DEM Parti Ankara İl Eşbaşkanı Fatin Kanat, daha önce Wan'da uygulanmaya çalışılan senaryonun bugün de Colemêrg’de karşılarına çıktığını vurgulayarak, “Ancak bilinmelidir ki çizgimiz de, irademiz de, kararlılığımız da değişmemiştir. Dün yenilenen Hilvan seçimlerinde bir kez daha kaybeden AKP-MHP iktidarının, 31 Mart seçimlerinde alamadığı sonucu, baskıyla, hukuksuzlukla, halkların hak ve iradesini gasp ederek almaya çalıştığı aşikârdır. Seçimlerden 2. parti olarak çıkan iktidarın, kendisini anayasadan üstün görerek yapmaya çalıştığı bu irade gaspı girişimi tarafımızca ve milyonlarca insanın nezdinde yok hükmündedir” ifadelerini kullandı.

İZMİR 

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, “Belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz”  yazılı pankart açılırken, “Kurdistan faşizme mezar olacak” , “Kurdistan goristan ji bo faşistan” , “İrade halkındır gasp edilemez” ve “Kayyımı gönderdik göndereceğiz” sloganları atıldı. Açıklamaya DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Açıklamayı yapan Emek ve Demokrasi Güçleri Dönem Sözcüsü Nihat Filiz, 31 Mart yerel seçimlerinde halkın sadece Belediye eşbaşkanlarını değil aynı zamanda yüksek oy oranlarıyla kayyımı kabul etmediğini gösterdiğini söyledi. Filiz, “Buna rağmen AKP-MHP iktidar bloğu bir kez daha kayyım politikalarını devreye sokarak Colemêrg’te halkın iradesini gasp etmiştir. Binlerce insanın oylarını alarak % 48.92 ile seçilen DEM Partili Colemêrg belediye eşbaşkanının, atanmış bir İçişleri Bakanı tarafından görevden alınarak yerlerine, ‘partili cumhurbaşkanlığı sisteminin partili valilerini’ kayyım atamak, kırıntıları kalan demokrasiyi tümden rafa kaldırmaktır. Uygulanan düşmanlaştırma çabalarını aşarak, demokratik bir ülkeyi inşa etme mücadelemizi demokrasiden yana olan tüm kesimlerle yan yana gelerek sürdürmeye devam edeceğiz. Halk iradesine vurulan bu darbeden derhal vazgeçilmelidir. Hukuk dışı yollarla, baskı ve zor yöntemleriyle halkın iradesinin gasp edilmesine son verilmelidir.  Halkın iradesiyle seçilmiş olan eşbaşkanımız serbest bırakılarak derhal görevine iade edilmelidir” şeklinde konuştu.

DENİZLİ 

DEM Parti Denizli İl Örgütü de Pamukkale ilçesinde bulunan Candoğan Parkı'nda basın açıklaması düzenledi. "Belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz" pankartı açılan açıklamada, "Susma haykır kayyuma hayır", "Bijî berxwedana Hakkari" ve "Hakkari Wan olur kayyım yok olur" sloganları atıldı. Açıklamayı yapan DEM Parti Pamukkale İlçe Eşbaşkanı Esma Aslan, "AKP-MHP iktidarı defalarca iktidardan düşmesine rağmen, devletin olanaklarına dayanarak topluma, toplumun iradesine karşı darbe yapmayı, iktidarda kalmanın temel yöntemi haline getirmiştir. Kayyumlar bu darbe yönteminin ve mekaniğinin en somut göstergesidir. Halklar, işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler ile demokratlar ve sosyalistler bugüne kadar bu kayyum gaspını ne kabul ettiler, ne de edecekler. Halkların iradesinin gasp edilmesi asla kabul edilemez" dedi. 

Açıklama 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi. 

Kaynak: MA