Yağışlar Sonucu Yıkılan Ev

Hakkâri’nin Geçitli (Peyanıs) köyünde yaşayan Üzeyir ve Netica Özek’in ait ev, şiddetli yağışların etkisiyle yıkıldı. 5 nüfuslu Özek ailesi, evlerinin yeniden yapılması için destek bekliyor.

Yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Geçitli köyünde bulunan toprak ev, aşırı yağışlar nedeniyle dayanamayarak çöktü. Olayın yaşandığı gün evde bulunmayan aile bireyleri, şans eseri olaydan yara almadan kurtuldu.

Destek Bekleyen Mağdur Aile

Özek ailesi, evlerinin yıkılması sonucu mağdur olduklarını ve yeniden yapacakları güçlerinin olmadığını belirtti. Netica Özek, “Evimiz yaklaşık 1 ay önce yağış nedeniyle yıkıldı. Bayram ziyareti için Van’a gittiğimizde geri döndüğümüzde evimizin enkazıyla karşılaştık. Teneke bir kulübemiz var ancak evin yanına getirmek istediğimizde köydeki özel idare şefliğinden yardım alamadık. Komşularımızın yardımıyla geçici olarak barınıyoruz, ancak bu durum uzun süreli bir çözüm olamaz” şeklinde konuştu.

Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış Altyapı Çalışmalarını Denetledi Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış Altyapı Çalışmalarını Denetledi

Yardım Talebi

Özek ailesi, evlerini yeniden yapacak güçlerinin olmadığını ve yetkililerden destek beklediklerini ifade etti. Netica Özek, “Kime gittiysek bir yardım alamadık. Son çare olarak, sayın Valimizle görüşmek istiyoruz ve sesimizin duyulmasını istiyoruz. Bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz” dedi.