Toplamda 40’ın üzerinde öğrencinin teorik ve uygulamalı eğitim aldığı bu sınıflar, yaklaşık 5 aydır faaliyet gösteriyor.

Tarım Bölümü Hakkari’de İlk Kez Açıldı

Muharrem Malazgirt Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Enver Yaşar, yaptığı açıklamada, okullarında açılan tarım bölümünün Hakkari genelinde tek olduğunu belirtti. Yaşar, bu bölümün Yüksekova ovasının tarım potansiyelini artıracağını ve öğrencilere taşımalı eğitim imkanı sunacağını ifade etti. Ayrıca, tarım alanında iddialı olduklarını ve öğrenci sayısının artacağını belirtti.

Tarımın Geleceğine Yatırım Yapılıyor

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen de bu girişimin Yüksekova'nın tarım potansiyelini değiştireceğine inandığını söyledi. Geçirgen, öğrencilerin tarımın her aşamasını öğrenmelerinin gelecekteki tarımın gelişimine katkı sağlayacağını ve Ziraat Odası olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.

Avrupa Birliği Erasmus Kapsamında Projeler

Yaşar, ayrıca Avrupa Birliği Erasmus kapsamında sürdürülebilir tarım projesiyle öğrenci ve öğretmenlerin Avrupa'nın farklı ülkelerinde tarım eğitimi alacaklarını söyledi. Bu proje ile öğrencilerin uluslararası düzeyde tarım konusunda eğitim alacaklarını ve deneyim kazanacaklarını belirtti.

Hakkari'de trafik kazası.. 2 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı Hakkari'de trafik kazası.. 2 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı

64 43 860X50561 93 860X505