Protesto Yürüyüşü Sırasında 3 Kişi Gözaltına Alındı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınıp görevden uzaklaştırılması ve yerine Vali Ali Çelik'in kayyum olarak atanması Batman'da protesto edildi. İzinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahalesi sırasında 3 kişi gözaltına alındı. Hakkari Valiliği tarafından atanan kayyuma karşı çıkmak amacıyla yapılan protesto yürüyüşü Batman'da gerçekleşti.

Hakkari Belediye Baskani Nin Gozaltina Alinmasina 17393279 8914 M 860X505

Milletvekili Parlak'tan, mayın patlamasıyla yaşamını yitiren Düzen ile ilgili açıklama Milletvekili Parlak'tan, mayın patlamasıyla yaşamını yitiren Düzen ile ilgili açıklama

İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi

Batman'da, DEM Parti Milletvekili Zeynep Oduncu ve Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük'ün de aralarında bulunduğu bir grup Hakkari'deki kayyum atamasını protesto etmek amacıyla izinsiz yürüyüş yapmak istedi. Ancak polis grupla yürüyüşün yasak olduğunu ve müdahale edileceğini belirtti. Grup polisin uyarısına rağmen yürümekte ısrar edince polis müdahale etti ve 3 kişiyi gözaltına aldı.

Hakkari Belediye Baskani Nin Gozaltina Alinmasina 17393279 9718 Amp 860X505

"Kayyum Kürt Halkına Açık Düşmanlıktır"

Yaşanan müdahalenin ardından, grup il binası önünde basın açıklaması yaptı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Resul Çetin, "Hakkari Belediye Eş Başkanımızın gözaltına alınması ve ardından da Hakkari Belediyemize kayyum atanması, Kürt halkına ve onun siyasal iradesine yönelik açık bir düşmanlık ve uygulamalara karşı süreklileşen bir mücadele süreci geliştireceğimizi duyuruyoruz" şeklinde konuştu.

Hakkari Belediye Baskani Nin Gozaltina Alinmasina 17393279 7793 M 860X505