Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın başkanlığında gerçekleşen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına Hakkari Valisi Ali Çelik katıldı. Toplantı, 2024 yılı ikinci olağan toplantısı olarak gerçekleştirildi.

Toplantı Detayları

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi olarak katıldığı toplantı, Valilik toplantı Salonunda Vali Ali Çelik Başkanlığında gerçekleşti. 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen toplantıya çevrimiçi olarak katılan Bakan Işıkhan, Türkiye’deki istihdam verileri hakkında bilgi vererek mesleki eğitimin desteklenmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Hakkari'deki istihdam ve mesleki eğitim alanındaki gelişmelerin değerlendirilmesi ve istihdam durumu, açık işler ve işlere yerleştirme sayıları, aktif ve pasif işgücü programları ile toplum yararına programlar üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

VEDAŞ duyurdu.. Hakkari'de enerji kesintisi yaşanacak VEDAŞ duyurdu.. Hakkari'de enerji kesintisi yaşanacak

Brifinglerin Analizi

Toplantıda, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu organı Denetim Kurulunca hazırlanan son 3 aylık (TYP) Toplum Yararına Programlar ve kurslara ilişkin denetim raporlarının kurul onayına sunulması, İŞKUR İl Müdürlüğünün faaliyetleri, kayıt dışı istihdam ile ilgili çalışmaların değerlendirilmesi, Hakkari Tekstilkent atölyesi projesinin değerlendirilmesi, Hakkari Organize Sanayi Bölgesinin son durumunun değerlendirilmesi gibi konular ele alındı. Toplantının ardından Vali Çelik, katılımcılara çalışmaları ve katkıları için teşekkür etti. Gündem maddelerinin görüşülerek karar bağlanması ve kurul üyelerinin görüş, talep ve önerilerinin değerlendirilmesiyle toplantı sona erdi.

Katılımcılar

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı ikinci olağan toplantısına Hakkari Valisi Ali Çelik, Vali yardımcısı Furkan Berber, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Sait Taylan, Hakkâri Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü Ahmet Kızılkaya, HESOB Başkanı Muharrem Tekin, Öz Sağlık İş Sendikası Hakkari Başkanı Naci Aydın, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Pervis Geçigen ve kurul üyeleri katıldı.