Kış Mevsiminde Yerli Çoban Bulunamadığı İçin İran’dan Çoban Getirildi

Yaylalarda yaz boyunca hayvanlarını gütmelerinin ardından kış aylarında tekrar köylerine getirerek ağıllarda beslemek zorunda kaldılar.

Çukurca köyünde bulunan çiftçiler, yerli çoban bulamayınca İran’ın Urmiye şehrinden 40 bin TL’ye çalışacak çoban getirdi. 46 yaşındaki İranlı çoban Celal Kodreti, 4 aydır gece gündüz 300 koyuna bakmakla görevli. İran’da iş imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle Türkiye’yi tercih ettiklerini belirten Kodreti, kışın bitmesiyle ülkesine döneceğini söyledi.

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen’in Ziyareti

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, Celal Kodreti’yi ziyaret ederek onunla ilgilenip bilgi alışverişinde bulundu. Geçirgen, kış mevsiminin zorluğuna dikkat çekerek yerli çoban bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade etti ve İran’dan getirilen çobanın gece gündüz demeden çalıştığını belirtti.

Hakkari'de cisim patlaması sonucu bir çoban hayatını kaybetti Hakkari'de cisim patlaması sonucu bir çoban hayatını kaybetti

İranlı çobanın memnuniyeti ve köy sakinlerinin ilgisi ise dikkate değerdi. Bu durum, zorlu kış aylarında çiftçilerin hayvanlarına bakmaları için sağlanan desteklerin önemini bir kez daha göstermiş oldu.