Hakkari'de Gerçekleştirilecek Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali Etkinlikleri

Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden bir araya gelen doğa, fotoğraf ve spor tutkunlarının katılımıyla gerçekleşen bu festival her yıl büyük ilgi görmektedir. Bu yılki festivalin Kazan Vadisi'nde yapılacağı belirtilmiştir.

Festivalde Neler Olacak?

İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hakkari Valiliği, Çukurca Kaymakamlığı ve Çukurca Belediyesi tarafından düzenlenecek olan festivalde, birçok farklı etkinlik planlanmaktadır. Festivalde 1995 yılından beri terör nedeniyle kapalı olan Kazan Vadisi'nin açılışı da gerçekleştirilecektir.

Hakkarili Yakup Karaman yetkililerden kızının tedavisi için yardım bekliyor Hakkarili Yakup Karaman yetkililerden kızının tedavisi için yardım bekliyor

Kazan Vadisi'nin Önemi

Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu ve Belediye Başkanı Nazmi Demir gibi yetkililer, Kazan Vadisi ve Han Yaylası'nın bölgede sporcular ve doğa tutkunları için önemli bir alan olduğunu vurgulamışlardır. Festival sayesinde Kazan Vadisi'nin adı dünya genelinde duyurulacak ve bölgeye daha fazla ziyaretçi çekilecektir.

Başkanların Açıklamaları

Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, festivalde gerçekleştirilecek etkinliklerin Kazan Vadisi'nin potansiyelini ortaya çıkaracağını belirtirken, Belediye Başkanı Nazmi Demir ise bölgede artık huzur ve güzelliklerin hakim olacağını dile getirmiştir.

Sonuç

Çukurca 5. Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali, Kazan Vadisi'nde gerçekleşecek etkinliklerle birlikte doğa ve spor tutkunları için unutulmaz bir deneyim sunacaktır. Festivalin bölgeye olan olumlu etkileri ve Kazan Vadisi'nin potansiyeli, doğaseverleri heyecanlandırmaktadır.

20240606Aw220947 6 860X505

Kaynak: İHA