Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Geleneksel Bahar Şenliğine Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Şube Müdürleri ve kurum ve okul yöneticileri katıldı.

Şenlikte, öğrencilerin emekleriyle hazırlanan: Yiyecek-İçecek Hizmetleri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Bilişim Teknolojileri ve Güzellik Hizmetleri alanlarındaki çok kıymetli eserler sergilendi.

889E2F14 36Db 4F89 96D3 Bf9806Ed7984 860X505

Protokol üyeleri ve ziyaretçiler, sergilenen eserleri inceleyerek görsel bir ziyafet yaşarken, Hakkari’ye ait 80 çeşit yöresel yemeğin sergilendiği alanı gezerek ilimizin eşsiz lezzetlerinin tadına vardılar ve kıl çadırında ikram edilen öğlen yemeği ile de lezzet şöleninin tadını çıkardılar. 

 Hakkari’nin yöresel ürünlerinin sergilendiği standları tek tek dolaşan Vali Yardımcısı Furkan Berber, düşüncelerini şu cümlelerle açıkladı:

“Kültürümüzün Kayıt Altına Alınması Çok Kıymetli”
“Hepinizin bildiği gibi Hakkari‘miz, özellikle turizm alanında, çok büyük gelişmeler sağladı. Hızlı yaşayış tarzı, insanımızı ve özellikle gençlerimizi, fast food alışkanlığına doğru iterken bir çok önemli değerimizi kaybetmeye başladık.

Dolayısıyla asırlık yemeklerimizin, yemek kültürümüzün kayıt altına alınması ve bunların gelecek kuşaklara aktarılması fevkalade önemli bir hizmet.

Bizi bir yaşam biçimine doğru zorlayan yapıya karşı kendimizi savunmamız aynı zamanda kendimizi tanıtmamız çok önemli. Dolayısıyla Anadolu topraklarının bu zenginliğinin yansıtılması noktasında, bu tür etkinlik ve faaliyetleri çok önemli buluyor ve her daim destekliyoruz. Emeği geçen herkese, teşekkür ediyorum,” dedi.

Hakkari'de trafik kazası.. 2 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı Hakkari'de trafik kazası.. 2 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı

3Cd74E85 Cd34 4C95 95Aa 2Af427B5E583 860X505

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz da Hakkari’nin muhteşem doğasının yanında, zengin bir yemek kültürünü de içerisinde barındırdığını belirterek şunları vurguladı:

 ”Mutfağımız ve Kültürümüz Ayrılmaz Parçalardır” 
“Yapılan bu etkinlik, ilimize çok yakışan bir faaliyet oldu; lakin mutfağımız, kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır. Bu etkinliklerle öğrencilerimiz, yeteneklerini açığa çıkarıyor, özgüven kazanarak kendilerini ifade etme becerilerini geliştiriyorlar. Bu sebeple okullarımızda düzenlenen bu gibi etkinlikleri,  çok değerli buluyorum. M. Akif Ersoy Eğitim Ailesi’ne teşekkür ediyorum,” dedi.