Van'da yerel seçimler sonrası sandıktan birinci çıkan DEM Parti'li Abdullah Zeydan'ın başkanlığının iptal edilmesi nedeniyle Hakkari'de de halk sokağa çıktı.

Gazeteci Mimar Kaya, dün geceki protestoları takibi sırasında saldırıya uğradığını, kendini korumak için bir eve sığındığını söyledi. Mimar Kaya AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya’nın sahibi olduğu iş merkezi önünde olayların başladığını, Zeydin Kaya’nın akrabalarının göstericilere saldırdığını belirtti.

Müdür Yılmaz'ın Katılımıyla Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti Müdür Yılmaz'ın Katılımıyla Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti

Daha önce de bu kişiler tarafından tehdit edildiğini söyleyen Mimar Kaya, çekim yaptığı sırada kendisinin de olduğu tarafa doğru ateş edildiğini aktardı. Kaya, halen olaylar sırasında sığındığı evde mahsur kaldığını belirterek şunları söyledi: “Yakındaki bir binaya girip kendimi güvene aldım. Daha güvenli bir yere gitmek için oradan ayrıldım. Bir sokak ötede tanıdığım arkadaşımdan destek istedim. Geceyi onun evinde geçirirken Zeydin Kaya'nın kardeşi Muzaffer Kaya tarafından üst üste arandım. Cevap vermedim. Şu an hala o evde misafirim. Can güvenliğim yok. Vali ve İl Başkanı Kaya, yaşadığım olaylardan haberdar olmasına rağmen şu saate kadar bir girişimde bulunmadı. Evime gitmek, sokakta haber yapmak istiyorum.”