Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, 13 Eylül tarihinde İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek kurumun çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Valiliğin sosyal medya hesabından paylaşılan bilgi notunda İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından karşılanan Vali Çelik, polis mangasını selamladı.

Akabinde; İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile toplantı yapan Vali Çelik, toplantıda; genel asayiş durumu, icra edilen faaliyetler ve personel durumu hakkında brifing aldı.

Vali Çelik'in dolandırıcılık konusunda toplumsal bilincin arttırılması yönünde çalışma yapılması için talimat verdiği bildirilen açıklamada, Hakkari'de evde hırsızlık olaylarında ciddi bir azalma olduğunu belirtildi.

Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Vali Çelik, sosyal medya yolu ile yapılan dolandırıcılık olaylarında artış olduğunu, bununla ilgili olarak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları yönünde bilgilendirilerek, dikkatli olmaları hususunda uyarılmaları, konu hakkında toplumsal bilincin arttırılması yönünde çalışma yapılması ve dolandırıcılık suçunu işleyen faillerin tespit edilerek, yakalanmaları yönünde yapılan çalışmalara ağırlık verilmesi talimatı verdi. İl Emniyet Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde evden hırsızlık olaylarında %26 oranında azalma olduğu bilgisini alan Vali Çelik, İl Emniyet Müdürlüğü personellerine göstermiş oldukları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti.