CHP Genel Başkanı özgür Özel tarafından Hakkari İl Başkanlığı görevine atanan Suzan Çakırbeyoğlu, bugün kente geldi.

Partinin il ilçe yöneticileri ve teşkilat mensuplarınca karşılanan Başkan Çakırbeyli, göreve başlamasına ilişkin il binasında açıklama yaptı.

Kendisine destek veren teşkilat mensuplarına teşekkür eden CHP İl Başkanı Suzan Çakırbeyli partisinin Genel Başkanı Özgür Özel’in selamlarını iletti.

Chphak 860X505

Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı

CHP'nin Hakkari'de ilk kadın kolları başkanı olduğunu belirten Çakırbeyli, "Bugün burada, baba ocağında her kademesinde çalışmaktan onur duyduğum partimin Türkiye’de 81 ilinde beşinci kadın il başkanı olmanın ilimizde de ilk kadın il başkanı olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi ilkesel mücadelesinin her alanında zaafa uğramadan emek vermekten asla vazgeçmeyeceğimi bilmenizi isterim. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in istekleri üzerine yerel yönetimlerde kadın kotası artırılmış olup, kutsal yaşamın ve siyasetin bileşenlerinden vazgeçilmez unsur olarak kadınlar hak ettikleri yeri bulmuştur. Genel başkanımızın; demokratik, eşitlikçi ve yenilikçi bu tutumunu taktir ediyor saygılarımı sunuyorum” dedi. 
Zorlu bir görev üstlendiğinin bilincinde olduğunu anlatan Çakırbeyli, Taktir edilen bu görevin sorumluluğunun ne kadar ağır ve zor olduğunun bilincindeyim. Ama siz kıymetli örgütümün, yol arkadaşlarımın, hemşehrilerimin destek olacağından inancım tamdır. 31 Mart seçimlerinde halkın teveccühünü kazanan partimiz iktidara giden yolda emin adımlarla ve kararlılıkla devam etmektedir.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonel devlet anlayışı bilinci ile partimizin haklı mücadelesini her alanda her kesimi kucaklayarak anlatmakta yükümlü olduğumu bilmenizi isterim”

Hakkari’nin çok büyük sorunları olduğunu anlatan Çakırbeyli,” Hakkari’mizin çok fazla sorunu var. Temelini işsizlik teşkil etmektedir. İstihdam alanlarının yok sayıldığı ilimizde parti olarak üretime yönelik politikalar izlemekteyiz. Bu doğrultuda ilimize her alanda katkılar sunarak yerel yönetimlerimizle gönül bağı projelerimizi tüm alanlarda geliştireceğiz ve yaygınlaştıracağız. Hedefimiz Cumhuriyet Halk Partisini Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında eşitlikçi, demokratik ve adil ilkeler ışığında iktidar yapmaktır. Bunun için örgütümle birlikte bıkmadan usanmadan çalışacağım, çalışacağız ve çalışacağız” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından CHP il yönetimi yeni başkan Suzan Çakırbeyli'yi tebrik ederek görevinde başarı diledi.