Esendere Beldesi'nde gerçekleşen etkinliğe DEM Partisi Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, DEM Parti Kadın Meclisi Üyeleri, Hakkari ve Yüksekova Barış Anneleri Meclisi ile çok sayıda kadın katıldı. Kadınlar, zılgıt ve erbane eşliğinde DEM Parti'nin seçim bürolarında yürüyüş gerçekleştirdi.

'Her Dem Direniş Her Dem Özgürlüğü'

Seçim bürolarının önceden bildirildiği, DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, "Her Dem Direniş Her Dem Özgürlüğü" şiarıyla 8 Mart etkinliklerine katıldıklarını belirtti.

Armut, 8 Mart'ın tarihsel sürecini ve ele alınan etkinliklerin özgürlük ve direnişin yükseldiği alanlarda dönüştürüleceğini vurguladı.

Gd 860X505

'Yargı Verdiği Kararlarla Kadına Şiddet Uygulayanların Tarafında'

Hümeyra Armut, kadınların yaşam güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi'nin yerine geri katılımının kadınların hayatlarını riske attığını ve yargılamanın kadına şiddet uygulayanların tarafında olduğunu belirtti.

Hakkari ve İlçelerinde Kadınlar Günü Etkinlikleri

Armut, kentte yapılacak olan programlara da değindi. 3 Mart'ta cezaevlerinde tutuklu bulunan kadınlar için mektup gönderimi, 5 Mart'ta Çukurca ilçesinde kadın buluşması, 7 Mart'ta Hakkari merkezde kadın şöleni, 8 Mart günü ise Yüksekova'da Kadın şöleni gerçekleştirecekleri aktarıldı.

Dunn 860X505

Milletvekili Parlak'tan, mayın patlamasıyla yaşamını yitiren Düzen ile ilgili açıklama Milletvekili Parlak'tan, mayın patlamasıyla yaşamını yitiren Düzen ile ilgili açıklama

Armut, 8 Mart'ın gidişatıyla ilgili motivasyonla Newroz'un merkezinde en güçlü kadın halayını kuracaklarını ve yaşayacaklarını Kadın Dayanışması Jin Jiyan Azadi diye ekledi. Etkinlik, kadınların şarkıları sırasında çekilen halaylarla son buldu. Yuksekovahaber