Hakkari'de İhtiyaç Sahibi Aileler için Yardım Çağrısı

Huzur ve güvenin sağlandığı Hakkari’de ihtiyaç sahibi aileler için ilgili kurumlar ve hayırseverler ellerinde geleni yapmaya çalışıyor. Ancak seslerini duyuramayan bazı aileler ise açlık ve sefalet içerisinde yaşamlarını sürdürüyor.

Yardım Çeklerinin Dağıtımı Hakkında İddialar

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bazı siyasi partiler, dernekler yardım çekleri dağıtırken il dışında bulunan bazı hayırsever iş insanları da yardım çeki Hakkari’ye gönderdi. Ancak gelen birçok ihbarda yardım çeklerinin ihtiyaç sahiplerine değil hali vakti yerinde olan bir aileye 3’er adet dağıtıldığı iddia ediliyor.

Dr. Hikmet Yaşar'dan Örnek Davranış

Çocuğuna süt alamayan bir anne Hakkari Haber ihbar hattını arayarak kendilerine yardımcı olması talebinde bulundu. Durumu öğrenen 28.Dönem Ak Parti Milletvekili adayı Dr. Hikmet Yaşar hemen harekete geçerek ailenin ihtiyacını karşılayarak örnek bir davranış sergiledi.

Hakkari’de Jandarma Ekipleri Tarafından Tavus Kuşu Operasyonu Hakkari’de Jandarma Ekipleri Tarafından Tavus Kuşu Operasyonu

3 Çocuklu Annenin Yaşam Mücadelesi

Hakkari Yeni Mahallede ikamet eden 3 çocuk annesi M. Demir, eşinin il dışına çalışmaya gittiğini ve çocukları ile birlikte her tarafı damlayan ve su içinde kiralık toprak evde yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. Genç anne Meryem'nin utangaç tavırları ve yüzündeki üzüntü, görenlerin yüreğini sızlattı.

Kızılay'ın Yardımları

Evde yiyecek bulunmaması üzerine Kızılay ekibi evde inceleme yaptı. Evde yiyecek bulunmaması üzerine hemen gıda ihtiyaçları karşılandı. Beyaz eşyanın tamamen kullanılamaz hale geldiği, halı eksikliğinin olduğu evde Demir ailesinin açlık ve sefalet içerisinde olduğu gözlendi. Hakkari Kızılay Derneği Başkanı Recep Bozkurt’un talimatı üzerine Kızılay ekibi evde inceleme yaptı. Evde yiyecek bulunmaması üzerine hemen gıda ihtiyaçları karşılandı.

Yardım Çağrısı

Yardım çeki dağıtanlar nerede, iş adamlarının gönderdiği yardım çekleri kimlere dağıtılıyor. HAKKARİ gibi bir ilde sadece Kızılay ekibi mi görev yapıyor. Kızılayın yükünü hafifleten kurum veya yardım dernekleri yok mu. Demir ailesi gibi çok kötü durumda olan ailelerin bilgisi var elimizde. Lütfen Allah rızası için bu mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere sahip çıkın… 3 çocuklu Meryem anne sizlerden gelecek desteği bekliyor.

İLETİŞİM: 0 552 925 54 33

Db67F821 D239 4506 998C 8322Bd089C43 860X505Yeni Microsoft Powerpoint Sunusu 088 860X505