'Hakkari'de BİLTEK 9. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve Güncel Gelişmeler Kongresi ve 5. Dünya Çocuk Kongresi Gerçekleştirilecek

Herkari Bilim Sanat Edebiyat Derneği, İKSAD Enstitüsü, Hakkari Üniversitesi ve Hakkari Valiliği işbirliği ile Hakkari'de 31 Mayıs- 2 Haziran 2024'te BİLTEK 9. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve Güncel Gelişmeler Kongresi ve 7-9 Haziran 2024'te 5. Dünya Çocuk Kongresi gerçekleştirilecektir.

Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı

Kongrelerde Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ve Hakkari Valisi Ali Çelik onursal başkan olacaklardır. Kongrelere başkanlık edecek olan Doç. Dr. Ayşegül Ayyıldız "Yapay zekanın, evrende yaşam arayışının, DNA'nın, dikey tarımın, matematik eğitiminin, çocuklarla ilgili önemli konuların kısacası bilimle ilgili güncel gelişmelerin ele alınacağı kongreler bilimsel bir şölene dönüşecektir."

"Yüzlerce online ve yüz yüze bildirilerin sunulacağı ve alanında uzman akademisyenlerin gerçekleştireceği panellerle Hakkari'de eğitim paydaşlarının özellikle öğretmen veli ve öğrencilerin bilimsel anlamda doyacakları etkinlikler olacaktır." demektedir.

B İ L T E K