Hakkari son bir haftayı yağışlar ile geçirdi. Kent genelinde etkili olan yağışlar hayatı olumsuz yönde etkilerken yağış nedeniyle Hakkari kent merkezi ve ilçelerde bir çok noktaya enerji verilemedi. Şemdinli ilçesinde bir arıza ekibinin mahsur kaldığı bildirildi.

Sulu Kar Yağışı İletkenleri Kopardı ve Direkler Devrildi

Kentte etkili olan yağışın sulu kar şeklinde olması nedeniyle iletkenler koptu, bir çok noktada ise direkler devrildi. Oluşan bu arızalara ilk anda müdahale eden ekipler, önce enerji güvenliğini, ardından kademeli olarak enerji akışını sağladı. VEDAŞ Hakkari İl Müdürlüğü ile İlçe şefliği ekipleri kesintisiz enerji için görev başındaydı.

VEDAŞ Ekipleri Arızalara Müdahale Ediyor

Kar ve çığ nedeniyle yolları kapanan bölgelere ulaşım sağlayabilmek için ilgili kurumlarla koordineli hareket eden VEDAŞ ekipleri arızalara müdahale ediyor. Yetkililer, iletken kopması gibi durumlarda vatandaşların müdahale etmemesini ve Alo 186 Çağrı Merkezine durumu bildirmelerini istedi.

Arızalara Müdahale Eden Ekipler Mahsur Kaldı

Şemdinli İlçesi Kayalar bölgesinde bildirilen arızaya giden ekibin kar ve fırtına nedeniyle mahsur kaldığı öğrenilirken, askeri ekipler ve özel idare ekipleri devreye girdi. Kayalar köyündeki askeri üs bölgesine geri dönen VEDAŞ Arıza ekibinin bugün özel idare desteği ile bulunduğu bölgeden getirilmesi planlanıyor.

Hakkari Kayyumu; Tekser Konutlarının yeşil alanını sağlık müdürlüğüne bedelsiz verdiği ortaya çıktı Hakkari Kayyumu; Tekser Konutlarının yeşil alanını sağlık müdürlüğüne bedelsiz verdiği ortaya çıktı

Kazan Vadisi'nde Heyelanlar ve Yol Çökmeleri

Yağış nedeniyle Çukurca ilçesi Kazan Vadisindeki gurup köy yolunda heyelanlar oluşurken, bir çok noktada ise yol çöktü. Bölgede çok sayıda direğin devrildiği ve iletkenlerin koptuğu öğrenildi. Kazan Vadisindeki köylere ulaşabilen VEDAŞ ekiplerinin yaptığı keşif sonucu tespit edilen arızalara bugün müdahale edilmesi bekleniyor.

Enerjisiz Köyler ve VEDAŞ İl Müdürlüğü’nün Çalışmaları

Öte yandan Hakkari'nin Kaymaklı bölgesindeki köylerin 5 gündür enerjisiz olduğu bildirilirken, enerji kesintisi yaşanan; Kavaklı, Yoncali, Çeltik bölgesine dün akşam saatlerinde enerji verilmeye başlandı. VEDAŞ İl Müdürlüğü, olumsuz hava şartlarına rağmen elektrik kesintisi yaşanan bölgelere bir an önce enerji verilmesi için çalışmaların devam ettiğini duyurdu.