"TAKE ile Üreten Hakkari“ projesi kapsamında 122 üreticiye dağıtılan ilk fideler ile ilgili konuşan Vali Çelik, Hakkari’nin tarım sektöründe önemli bir ivme yakaladığını belirtti. Çiftçilerin gayretleri ve çalışmaları sayesinde başarıya ulaşacaklarına inandığını ifade etti.

29.000 Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

Hakkari İl Tarım Orman Müdürü Mehmet Asım Şen’in konuşmasının ardından Van Tarım Kredi Kooperatifi tarafından temin edilen 29.000 adet sebze fidesinin dağıtım programında konuşan Vali Çelik, "Domates, karpuz, patlıcan, sivri biber gibi sebzecilikte ve diğer tarımsal sektörlerde Hakkari’mizi ileriye taşıyacak projelere devam edeceğiz" diye konuştu.

Çukurca'nın Verimli Toprakları Benzersiz

Çukurca’nın Türkiye’nin en verimli topraklarını barındıran bir ilçe olduğunu vurgulayan Vali Çelik, çiftçilerin suyu tasarruflu kullanarak doğru teknikleri uygulamalarının önemine değindi. Tarım ve Orman Bakanlığı, il müdürlüğü ve diğer destek sağlayan kurum ve kişilere teşekkürlerini ileten Vali Çelik, çiftçilerin yanında olacaklarını ve Hakkari’nin ekonomisine değer katacaklarını belirtti.

Miniklerle Fide Dikme Etkinliği

Fide dağıtım töreninin ardından, çocuklara tarımı sevdirmek ve çevre farkındalığını artırmak amacıyla Vali Erdoğan Gürbüz Anaokulu’nda miniklerle fide dikme etkinliği gerçekleştirdi. Vali Çelik, çocuklara bitki sevgisi ve doğa farkındalığı aşılamak amacıyla onlarla interaktif bir sohbet gerçekleştirdi.

Hakkarili Yakup Karaman yetkililerden kızının tedavisi için yardım bekliyor Hakkarili Yakup Karaman yetkililerden kızının tedavisi için yardım bekliyor

 Çukurca’daki etkinliğe

Hakkari Valisi Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berber, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Çukurca İlçe Belediye Başkanı Nazmi Demir, Çukurca Cumhuriyet Savcısı Mustafa Tekel, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, Hakkari İl Tarım Orman Müdürü Mehmet Asım Şen, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Oktay Kızılkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özge Sönmez, Şube Müdürleri; Sabah Saklı, Osman Taşkın, ilçe protokolü ve proje yararlanıcısı çiftçilerimiz katıldı.