HAKKARİ Milletvekili Öznur Bartın, İç işleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi verdi.

Önergede Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dilektaşı (Manisê) köyünün Çalımlı (Dizberan) mezrasında yaşayan vatandaşların yol, su, elektrik, telefon şebekesi, altyapı gibi en temel hizmetlerden yoksun bırakıldığını belirten Bartın, "Yaklaşık 500 nüfuslu ve ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta Çalımlı mezrası halkı 18 Mart 2024’te basına yaptıkları açıklamada; seslerini duyurmak için 31 Mart’ta sandığa gitmeyeceklerini ve içme suyuna erişemediklerini, yol sorunu yaşadıklarını,  arıza ve sık sık yaşanan kesintiler nedeniyle nitelikli bir elektrik enerjisine ulaşamadıklarını,  baz istasyonu olmadığından telefonla iletişim kuramadıklarını, Çalımlı’ya köy statüsünün verilmesini, aksi halde bu sorunların devam etmesi durumunda yerlerini terk etmek zorunda kalacaklarını belirterek mağduriyetlerini dile getirmiştir

İHD Hakkari'de  Rojhat Özdel için adalet talebinde bulundu İHD Hakkari'de Rojhat Özdel için adalet talebinde bulundu

Yüksekova Dilektaşı (Manisê) köyünün Çalımlı mezrası halkına yönelik bu uygulamaya bir an önce son verilmesi ve kamu hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlandırılması Anayasa’nın bir gereği olduğu gibi aynı zamanda temel insani sorumluluktur" ifadelerine yer verdi. 

Bartın, İç işleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

 1-      Yüksekova Dilektaşı (Manisê) köyünün Çalımlı mezrasında yaşayan yurttaşların en temel hizmetlere erişimde de ciddi sorunlar yaşadığına dair bilginiz var mıdır?

2-      Dilektaşı (Manisê) köyünün Çalımlı mezrasında su, yol, elektrik, telefon şebekesi, altyapı gibi kamu hizmetlerinde yaşanan sorunların giderilmemesinin gerekçesi nedir?

3-      Çalımlı mezrasında yaşanan sorunların araştırılmasına dair bir çalışmanız var mıdır?

4-      Kamu hizmetlerine erişim ve köy statüsü talebi olan Çalımlı mezrası halkının yaşadıkları mağduriyetlerinin giderilmemesi durumunda 31 Mart seçimlerinde sandığa gitmemelerine dönük nasıl bir çalışmanız olacaktır?

5-      Dilektaşı (Manisê) köyünün Çalımlı mezrasında su, yol, elektrik, telefon şebekesi, altyapı gibi kamu hizmetlerinde yaşanan sorunlar ne zaman giderilecektir?