Hakkari'de cisim patlaması sonucu bir çoban hayatını kaybetti Hakkari'de cisim patlaması sonucu bir çoban hayatını kaybetti

Cumartesi Anneleri'nin 1000. Haftası

İHD'nin Düzenlediği Basın Açıklaması

Açıklamada İHD Hakkari Şube Başkanı Sibel Çapraz, Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele haftasında Galatasaray Meydanında toplanan Cumartesi Annelerinin 1000. haftasında bir araya geldiklerini belirterek, “Burada hep birlikte Galatasaray Meydanın 1000’inci haftasında orada bulunan bütün kayıplara ve yakınlarına 1000 selam olsun. Mücadelemiz var olduğumuz sürece devam edecektir” dedi.

I M G 5794 860X505

Avukat Eren Baskın'ın Açıklaması

Daha sonra basın açıklamasını okumak için söz alan İHD şube temsilcisi Avukat Eren Baskın, 1000. kez aynı derin acı ve aynı ısrarla bir araya geldiklerini ve 1000 hafta, 7000 gün, 229 aylık süreci kayıplarını arayışla geçtiklerini belirtti.

“Onlardan geriye sadece isimleri ve kucaklarımızdaki fotoğrafları kaldı.”

Baskın açıklamasını devamında şu ifadeleri yer verdi:

“Biz Cumartesi Anneleri/İnsanlarıyız. Anneyiz, babayız, eşiz, kardeşiz, evladız, yeğeniz, torunuz. Yani sizler gibiyiz. Ama aslında bir farkımız var sizden. Bizim kalbimizde aynı derin yara sızlıyor; sevdiklerimizin mezarlarına bile sahip olamamanın tarifsiz acısı.

Talepler ve İleriye Dönük Duruş

Baskın, “Gözaltında kaybedilen sevdiklerimize dokunamıyoruz ama her cumartesi onların resimlerini gururla taşıyoruz. Mezarlarına çiçek koyamıyoruz, ama her cumartesi onlar için Galatasaray Meydanı’na bir karanfil bırakıyoruz. Bu gelenek kuşaktan kuşağa aktarılarak sürüp gidecek. Galatasaray Meydanı’na bakan her göz, o meydandaki her taş, devletin bu büyük utancının ve Cumartesi Anneleri’nin direncinin tanığıdır!” şeklinde konuştu.

Kitle daha sonra 1 dakikalık oturma eyleminden sonra dağıldı.