Hakkari Üniversitesi'nden 22 Sözleşmeli Personel Alımı Hakkari Üniversitesi'nden 22 Sözleşmeli Personel Alımı

Colemerg haber - Mimar Kaya

İçişleri Bakanlığınca Hakkari Belediyesi’nin DEM Partili Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevinden alındıktan sonra yerine kayyum atamasından sonra kentte olaylar yaşandı.

Olayların devam ettiği kentte güvenlik önlemleri kapsamında birçok cadde polis bariyerleri ile kapatılmış durumda. 

Özelikle Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte zor günler geçiren esnaf yetkilere seslenerek birçok sokakta kurulan polis bariyerlerini kaldırılmasını istedi.

Esnaflar adına açıklamada bulunan, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, esnafın zor günler yaşadığını ifade etti.

Akboğa, açıklamanın devamında şunları kaydetti.

‘’ Yaklaşık 8 gündür kent merkezinde Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyumdan dolayı yaşanan toplumsal olaylardan dolayı yoğun güvenlik önemleri alındı. Yaşanan olaylardan dolayı güvenlik güçlerinin aldığı önemlerden dolayı esnaf iş yapamaz duruma geldi. Kurban Bayramı Arifesine denk gelmesi esnafımızın iş yapamaz hale gelmesine neden oldu. Bizler Hakkari esnafı olarak buradan yetkililere sesleniyoruz. Kurulan bariyerlerin biran önce kaldırılıp , hayatın normale dönmesi için  çözüm üretmesini istiyoruz. Çözüm üretilmemesi halinde esnafların birçoğu kepenkleri kapatıp, kentte göç etmesine neden olacağını belirtmek isteriz. Kentte yaşanan olaylardan ve alınan güvenlik tedbirlerinden dolayı birçok esnafımız işyerini ve evini satmak durumuna gelmiş. Bizler Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak esnafımızın durumunu çok iyi olmadığını biliyoruz. Buradan yetkilere esnafın sorununun çözmek için göreve davet ediyoruz.   Esnafımızın yüzde doksanını kiracıdır kirasını ödemekte zorlanmaktadır. Hakkari’de hayatın normale dönmesi için biran önce sokaklarda kurulan bariyerlerin kaldırtmasını talep ediyoruz.’’ Diye konuştu.