Kobanê kumpas davasında verilen ağır cezalara ilişkin Colemêrg, Gever (Yüksekova) ve Şemzînan'da (Şemdinli) basın açıklamaları yapıldı.

DEM Parti Colemêrg il örgütü önünde yapılan açıklamaya DBP, DEM Parti Colemêrg il örgütleri, belediye Eşbaşkanları ve meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katılım sağladı.

Hakkari Üniversitesi'nden 22 Sözleşmeli Personel Alımı Hakkari Üniversitesi'nden 22 Sözleşmeli Personel Alımı

Açıklamayı, Eşbaşkanı Kadir Şahin okudu.

KÜRTLER CEZALANDIRILIYOR

Açıklama da sık sık, “Bijî berxwedana zindana”  sloganları atıldı. Türkiye hukuk ve yargı tarihine dün yine kara bir leke daha sürüldüğünü söyleyen Şahin, “Çetelerin, mafyaların, güpegündüz kent meydanlarında çakarlı araçlarla serbest dolaştığı, serbest bırakıldığı bir süreçte Kürtleri asit kuyularında katleden, binlerce faili meçhul cinayet işleyen Jitem’in davalarının aklandığı bir süreçte Kürtler, devrimci ve sosyalist siyasetçiler cezalandırılıyor” dedi.

Açıklama alkış, zılgıt ve “Bijî berxwedana zindana” sloganlarıyla son buldu.

Kobané davası kararı açıklandı.. Yüksekdağ ve Demirtaş'a ceza yağdı Kobané davası kararı açıklandı.. Yüksekdağ ve Demirtaş'a ceza yağdı

GEVER: HUKUKİ DARBEDİR

Gever’de yapılan açıklama, DBP, DEM Parti ilçe örgütü üyeleri, Gever belediyesi Meclis üyeleri ve Eşbaşkanları, Gever Barış anneleri meclisi ve onlarca kişi katılım sağladı. Burada yapılan açıklamayı DEM Parti Gever ilçe örgütü yöneticisi Resül Temel okudu. AKP-MHP tarafından bir hukuk katliamına daha imza atıldığını söyleyen Temel, “İddianame nasıl Saray'da ve MHP Genel Merkezinde yazıldıysa, bu karar da aynı odaklar tarafından verilmiştir. Türkiye'de yargı diye bir şey kalmamıştır. Kobanê davasında bir hukuki darbe daha, bir siyasi darbe daha gerçekleştirilmiştir” dedi.

Açıklama Kürtçe “ yaşasın zindan direnişleri” sloganları haykırıldı.

ŞEMZÎNAN: 'IŞİD'İN YANINDA OLDUĞUNU GÖSTEREN BİR KARAR ALINDI'

Şemzînan’da ise onlarca kişi DEM Parti ilçe örgütü binası önünde bir araya geldi. Brada yapılan açıklama metnini DEM Parti ilçe Eşbaşkanı Agit Tekin okudu. Tekin, “iktidar yargısı tarafından, halk düşmanı, kadın düşmanı, insanlık düşmanı olan ve Ortadoğu'ya büyük bir felaket yaymak isteyen IŞİD’in yanında olduklarını gösteren bir karar alınmıştır. Verilecek karar ya halklardan ve demokrasiden yana olanların yanında ya da IŞİD ve faşizmin yanında olacağının göstergesidir. Kobanê Kumpas Davasında mahkemenin almış olduğu karar onların bir kez daha İŞİD’in ve faşizmin yanında olduklarını göstermiştir” diye konuştu.