DEM Parti Hakkari İl Örgütü tarafından 17 Mart tarihinde Tekser'deki Otogar alanında düzenlenen Newroz programı sonrası DEM Parti ile Ak Parti Hakkari İl Örgütleri arasında başlayan tartışma devam ediyor.

Her iki parti yetkilileri ve belediye başkan adaylarının bir birleri aleyhine ortaya attığı iddialar gündemdeki sıcaklığını korurken bu kez DEM Parti'den açıklama yapıldı. 

DEM Parti'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bu güne kadar yaptıkları her türlü oyunlarla onurlu Hakkâri halkını kandıramayanlar bu dönem Ankara dehlizlerinde yaptıkları görüşmelerle farklı bir senaryoyla kendilerini Hakkâri sevdalısı göstermeye çalışıp kendi gerçekliklerinden uzaklaşıp bu halkın iradesi olan bir partiye ve yöneticilerine dil uzatıyorlar.

Hakkari’de köy sakinleri, silahla yaralanan dağ keçisine sahip çıktı Hakkari’de köy sakinleri, silahla yaralanan dağ keçisine sahip çıktı

Kendi rantları için her dönemin adamı olmayı yaşam tarzı edinip, her dönem bir partinin peşine takılanların kraldan daha çok kralcı olup toplumsal değerlerden bahsetmeleri savrulmuş kişiliklerini göstermektedir.

Hırsızlıkta tescilli olup temiz olmayı ağızlarına almaması gerekenler kalkmış sağır sultanın bile duyduğu durumları görmezden gelip kendilerini Sümbül karı kadar temiz görmeleri, temiz olmanın nasıl olacağını unutmuş olmalarındandır.

Toplumsal gerçekleri ve değerleri unutmuş tek dertleri birilerine yaranmak olanların kendilerini aslan görmeleri ve bu hava ile kendi yönetimlerinde ki çirkinlikleri görmemelerini normal görüyoruz.

Çünkü şunu biliyoruz aç kurtlar Aslana saldırır. Ancak halkımız kimlerin Aslan kimlerin çakal olduklarını çok iyi bilirler. 

Göreve gelirken normal bir geliri olan parti il başkanlarının bir iki yılda Hakkâri'de nasıl menkul zengini olduklarını herkes biliyorken ve diktikleri binalar halkın gündemindeyken bunları görmemiş gibi yapıp Sümbül karı kadar kendilerini temiz gösterenlere tek kelime ile bu halk temiz olanlarla kirli olanları çok iyi tanıyor diyoruz.

Bunu bilmezlikten gelenlere hayat hikâyelerini anlatmak gerekmiyor, çünkü bunların hayat hikâyeleri öyle bir tarz ki kendi çocukları bile onlardan utanır olmuşlar. Allah kimseyi kendi çocuklarının utanacağı bir duruma düşürmesin diyoruz.

Bunlar ki öyle bir siyaset yapıyorlar ki, utanmayı bile unutmuşları utandıracak kadar çirkin bir siyaset yapıyorlar. Soruyoruz bunlara yaşam tarzlarıyla tüm halkın gündeminde olan il başkanlarının ve yöneticilerinin partisi nasıl oluyor da çıkıp "açtığımız sayfa sümbül dağının karları kadar tertemiz ve beyazdır, alnımız temiz ve halkımız buna şahittir." diyebiliyorlar.

Hakkâri halkı şunlara şahitlik eder,

Partilerinde il başkanlığı yapanların kısa bir zamanda birkaç bina diktiklerine şahitlik ederler.

Hakkâri halkı yöneticileri kamu arazilerini nasıl kendi aralarında paylaştıklarına şahitlik ederler. Hakkâri halkı il başkanı olanların tüm kurumlara kendi akrabalarını nasıl yerleştirdiklerine şahitlik ederler.

Hakkâri halkı yöneticileri kadroları kendi aralarında bölüştürüp nasıl sattıklarına şahitlik ederler.

Hakkâri halkı Ak gençlik olarak bilinen ama kara olanların nasıl belediye 

kadrolarına alındıklarına bir bir şahitlik ederler. Hakkâri halkının çalıp çırpma geleneğinin baş mimarlarının ihaleleri nasıl kendi yandaşlarına peşkeş çektiklerine şahitlik ederler.

Para dağıtmaktan, yalan söylemekten, hırsızlık yapmaktan, halkın iradesine el koyma olan kayyum sistemini savunmaktan ve çalıp çırpmaktan başka işi olmayanlar bırakın söz söylemeyi gerçekleri konuşmaya cürret edemezler."