Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari'de il, ilçe, belde belediye eşbaşkanlarının tanıtımı ve seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. 

Halk kente 20 kilometre uzaklıkta bulunan “özgürlük meydanında” yüzlerce araç eşliğinde adaylarını karşıladı. Karşılama öncesi gençler, kadınlar ve toplanan yüzlerce kişi halaya durdu. Adaylar, yüzlerce kişi tarafından, “Hakkari sizinle gurur duyuyor” ve “oylar namustur namus satılmaz” sloganlarıyla karşılanarak yürüyüş eşliğinde seçim otobüsüne götürüldü. 

'KİLOMETRELERCE UZUNLUKTAKİ ARAÇ KONVOYU'

Kilometrelerce uzunluğa ulaşan araç konvoylarıyla kent merkezinde tur atan partililer daha sonra açılışın yapılacağı alana geldi.
Renkli görüntülerin yansıdığı kentte, binlerce kişi adayları seçim bürosu önünde zılgıtlar eşliğinde karşıladı. 

'HİÇ DİNMEYEN SLOGANLAR'

Aday karşılamada ve seçim bürosu açılışında kitle sık sık, “Bijî serok Apo”, “Bijî berxwedana zindana”, “oylar namustur, namus satılmaz”, “yar saçları lüle, lüle, İsmet sana güle güle”, “Direne direne kazanacağız”, “Jin jiyan azadi”, “İsmet evine, seçim senin neyine” ve “Hakkari uyuma iradene sahip çık sloganları haykırdı.

‘KİRLİ OYUNLARIN FARKINDAYIZ’

Seçim otobüsünde açılan, DEM Parti seçim müzikleriyle alana heyecan katarken, açılış etkinliği özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Burada ilk olarak konuşan DEM Parti Hakkari il Eşbaşkanı Kadir Şahin, Kürt halkının verdiği mücadele karşısında, kimsenin hatalar içerisine girmemesi gerektiğini belirterek, “Yılardır yürütülen kirli oyunların farkındayız. Bu halk, kirli oyunları bozacak ve iradesine sahip çıkacaktır. 2016 yılında aday olan kayyıma gerekli dersi, verdik ve şu an o kayyumun adı bile zikredilmiyor” dedi.

'HAKKARİ HALKI GEÇMİŞTE KİMİN NE YAPTIĞINI GAYET İYİ BİLİYOR'

Hakkari halkının “hafızasının” kuvvetli ve unutulmaz olduğunu söyleyen Şahin, “Bu halk, geçmişte kimin ne yaptığını gayet iyi biliyor. Kimse aşiretler üzerinden kirli siyasetler ve oyunlar yürütmesin. Hiç kimse bu değerler üzerinden oyunlar oynamasın. Kimse bu halktan üstün değildir. Bu halkın iradesine karşı oyun oynayanlar gerekli cevabı 31 Martta alacak. Biz kuru kalabalıklar, el pençe divan duran çıkar-rant yalakalarıyla yürümeyiz. Biz sokakta sokağın ahengi oluruz, biz halk oluruz halkla sokağın parçası oluruz. Herkes bizi tamamlar, biz herkesi tamamlarız. Belki seçim büromuz birilerinin ki gibi şatafatlı değil ama tüm talepleri özgür ve onurlu yarınlar için atanlarla doludur” ifadelerini kullandı. 

‘EN BASİT FABRİKALARININ BİLE HAKKARİ'DE AÇMAYA LAYIK GÖRMEYENLER, YATIRIM YAPACAKLARINI SÖYLÜYOR’

Halkın iradesini gasp eden ve halkın iradesine saygı duymayan iktidar ve kayyum zihniyetini tanımadıklarını belirten DEM Parti Hakkari belediyesi Eşbaşkan adayı Viyan Tekçe, “Seçimle alamadıkları belediyeyi gasp ederek batan geminin malları zihniyetiyle talan edenler belediyeyi kendileri yönetmiyormuş gibi vaat veriyorlar. Her zaman olduğu gibi bu seçimde de karşımızda devlet gücünü kullanan bütün kamu kurumlarını gösteriş ve reklam için seferber eden iktidar partisi var. Yıllardır Hakkari’nin dağlarını doğasını talan edip milyon dolarlar kazananlar en basit tekstil fabrikasını dahi bu kente layık görmeyip başka yerde kuranlar bugün yatırım yapacaklarını söylüyor” diye konuştu. 

31 MART HESAP SORMA GÜNÜDÜR

AKP Hakkari adayı İsmet Ölmez’in dağıttığı paralara istinaden konuşan Tekçi “Sizin bütün sermayeniz servetiniz milyon dolarlarınız Hakkari’li bir gencin dik duruşu etmez. Ne yazık ki siz yıllardır bu onurlu duruştan bir örnek alamadınız. Ama biz yılmadan yürümeye devam edeceğiz. Bunlar eskiden sadece çobanlık yapmıyordu geçmişini bilmeyenler geleceğini göremez. 31 Mart hesap sorma günüdür. Halkın olanı halkla beraber almaya geliyoruz kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz” dedi. 

‘İRADEMİZİ YOK SAYANLARDAN HESAP SORACAĞIZ’

Kimsenin parasının halkın iradesini satın almaya yetmeyeceğini söyleyen DEM Parti Hakkari Belediye Eşbaşkan adayı Mehmet Sıddık Akış, “Kayyum denince ilk akla iradenin gaspı gelir. 10 yıldır Hakkari'yi kayyımla yöneten ve dilini, kültürünü yok sayanları 31 Martta süpüreceğiz. Kimseye hakkımızı helal etmiyoruz, halkın iradesini yok sayanlardan hesap soracağız. Bu halkın ne düşündüğünü, bu halkın fikriyatını ve bu halkın anlayışını 31 Mart'ta size net olarak göstereceğiz. Vakit bizim vaktimiz. Partimize küsenlere açık çağrımızdır. Gelin birlikte mücadele edelim. İradenize sahip çıkın. Belediyemize sahip olun. Evinize dönün” diye konuştu. 

‘TECRİDE KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Ardından konuşan DEM Parti Hakkari milletvekili Öznur Bartın, başlatılan açlık grevlerine ve adalet nöbetlerine değinerek konuşmasına şu sözleri ekledi; “bugün açlık grevinde olan tutsaklara ve nöbet eylemi başlatan ailelere en içten selamlarımızıı iletiyoruz. Kürt sorununda kalıcı bir çözüm için talepleri, bizim de talebimizdir. Tecride ve kayyım sistemine karşı mücadelemiz kesintisiz bir şekilde sürecektir.” 

Yapılan konuşmaların ardından adaylar ve milletvekilleri seçim bürosunun kurdelesini keserek zılgıtlarla açılışı gerçekleştirdi.
Açılış sonrası binler büyük bir coşkuyla halaya durdu.

Whatsapp Image 2024 02 19 At 17.42.19 860X505Whatsapp Image 2024 02 19 At 17.42.19 (1) 860X505Whatsapp Image 2024 02 19 At 17.42.18 (2) 860X505Whatsapp Image 2024 02 19 At 17.42.18 (1) 860X505Whatsapp Image 2024 02 19 At 17.42.18 860X505Whatsapp Image 2024 02 19 At 17.42.17 (2) 860X505Whatsapp Image 2024 02 19 At 17.42.17 (1) 860X505Whatsapp Image 2024 02 19 At 17.42.17 860X505Dempartihakkari