DEM Parti'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; Halkımızdan ve özellikle partimize gönül vermiş onurlu seçmenlerimizden gelen şikayetler üzerine Akp ve akp adayının birer emir eri olarak çalışan kurum ve kurum  amirlerinin yaptıkları kanunsuzluklara karşı açıklama yapma gereği duyulmuştur denildi.

"AKP ADAYINI FİGÜRAN OLARAK KULLANIYOR" 

İl Örgütü açıklamasının devamında; Eşit şartlarda seçime girilmesi anayasanın amir hükümleri ile belirlenmişken bu yasaların arkasından dolanmak için atadıkları adayı figüran olarak kulanan akp, siyasi cambazlık yaparak atadığı adayına kurum ve kurum amirleri üzerinden sağladığı imkanlar ve onlar tarafından memurlara baskı yapılarak çeşitli organizasyonlara katılmaları için baskı yapılmaktadır.

"ZENGİNLERİN SU FATURALARI YATIRILIYOR" 

Bunlar yetmezmiş gibi belediye hesaplarına halkın biriken su paralarını ve ulaşım parasını zengin fakir ayırımına bakmadan sadece bir seçim rüşveti olarak ödeme yaptığının açıklamaları yapılmaktadır.

"ONUR KIRICI SİYASETİ HALKIMIZ GÖRÜYOR"

Siyasi etik yasası gereği kurumların yasal olarak yapamadığını atadığı aday yapıyormuş gibi bu halkı rencide edercesine yaparak siyaset yaptıklarını zan ediyorlar. Bu kirli ve onur kırıcı siyasetin hangi aklın ve organizasyonun sonucu olduğunu tüm halkımız bilmektedir.

"HALKIN İRADESİNİ PARAYLA ALAMAZSINIZ" 

Zenginliği ile bu güne kadar bu memlekete hiç bir faydası olmayanların aday olduktan sonra parası ile bu halkın iradesini satın alacağını hesap edenler bu onurlu halkın mücadele tarihini bilmeyenlerdir.

"HALK OYUNLARIN FARKINDA" 

Akp zihniyetinin tüm oyunlarına ve kayyum politikalarına karşı bir adım geri atmayan bu halkı zengin bir adayı sahaya sürerek onun üzerinden bu halkı kandırmaya çalışan Akp zihniyeti iyi bilsinki bu halk tüm oyunların farkındadır.

"KURUM AMİRLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPILACAK"

Milii eğitim müdürlüğünün velilerin tüm telefonlarını akp adayına verip öğrencilerin üniversite harçlarını yatırdığına dair velilere mesaj atması kurum amirlerinin kişisel verileri 3. Şahıslarla paylaşması anayasal suçtur. 
Veliler üzerinden öğrencileri bu kirli siyasete alet eden kurumlar, çalışanları Akp organizasyonlarına katılmaları yönünde telkinlerde ve baskı yaparak suç işlemektedirler. Kendi bünyesinde çalışanlara böylesi baskılar kuran kurum ve kurum amirleri hakkında partililerimiz adına basın üzerinden Cumhuriyet savcılarına  res’en  suç duyurusunda bulunuyoruz.

"HAKKARİ HALKININ ONURUYLA OYNAYANLARI TEŞHİR EDECEĞİZ" 

Hiç kimsenin  kendi siyasi kariyeri için bu halkın onuru ile oynamaya ne ahlaki ne de yasal olarak hakkı yoktur. Alış veriş kartlarının ortalıklarda dolaştığı bir siyasetle onurlu Hakkari halkını küçük düşürmeye çalışan zihniyeti tüm yönleriyle teşhir edeceğiz.

Parti olarak bu kirli siyasete bilerek destek veren kurum ve kurum amirleri ayrıca halka teşhir edilecektir.

Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı

Halkımız adına söz veriyoruz bu siyasi cambazlıklarla halkımızın onuru ile oynayan Akp ve zihniyetine gerekli cevapların verileceğinin sözünü veriyoruz" denildi.