CHP Hakkari İl Başkanı Nazım Demir geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama ile il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Demir’in istifa etmesi ile birlikte CHP’nin Hakkari yeni İl Başkanı Naif Yaşar oldu. İl başkanı Yaşar, önemli mesajlar verdi.

Göreve başlaması nedeniyle parti binasında basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Hakkari İl Başkanı Naif Yaşar, “Biliyorsunuz, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanımız Sayın Nazım Demir istifa etmişti. Tabi boşalan Hakkari İl Başkanlığı görevine Genel Merkezimiz, Sayın Genel Başkanımız, Örgütlenmeden sorumlu Sayın Ensar Aytekin Başkanımız, parti meclis üyeleri ve MKYK üyeleri bu onurlu görevi bana verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Tabiki Başkanımız Nazım Demirin de emeğe geçti. Kendisine de teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha çok çaba göstererek halkımıza hizmet etmeyi borç biliyoruz. Bizim halkımıza sözümüz var. Elimizden geleni yapacağız” dedi.

Hakkari’nin bir çok noktada eksikler olduğunu bildiren yeni başkan Yaşar, “Burada çalışan belediye başkanları, milletvekilleri vardı. Hiçbir zaman şanslı biri olmadık. Herhangi bir istihdam sağlanmadı. Yerel yönetimleri kazanacağız, kazandığımızda gençlerimizi dışarıya göndermeyeceğiz. Gençlerimiz Hakkari’de çalışacak. Burada fabrikalar inşa edeceğiz. Burada istihdam sağlayacağız. İktidar 22 yıldır iktidarda şuana kadar Hakkari’de istihdam sağlanacak herhangi bir şey yapmadı. Söz veriyoruz Hakkari’ye yatırım olacak. Biz bu sözümüzü genel başkanımızdan aldık. Projelerimizi sunduk yerine getirecek” dedi.

Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı

CHP’nin yeni il yönetimi olarak Hakkari’de çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayacağız diyen Yaşar, “CHP il ilçe ve belde yönetimi ile beraber halkımızla istişarelerde bulunarak her projeyi her projeyi birlikte çalışacağız. Bundan böyle Hakkari’de bir farklılık olacağını söylüyorum. Hakkari’de gidilmeyecek ev, sıkmayacak el bırakmayacağız. Hakkari büyük bir ailedir. Hiç yabancı yok, hepimiz birbirimizin akrabasıyız. Güzel yürekli fedakar halkımıza hizmet edeceğiz. Güzel ve kadim Hakkari’mizde fabrika inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hakkari’nin tarım ve hayvancılık bölgesi olduğuna dikkat çeken Yaşar, bu alanlarda fabrika yapacaklarını ve gençlerin il dışına çıkmasını bu şekilde önleyeceklerini sözlerine ekledi.

Naif Yaşar kimdir?

Naif Yaşar 1965 yılında Hakkari’de doğdu. 7 çocuk babası olan Yaşar, Hakkari Üniversitesi ön lisans mezunudur. Hakkari Belediyesinde 28 yıl hizmet ve idarecilik yaptı. Belediyede Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Hakkari KESK Bileşeni TÜM BEL Sen Hakkari İl Temsilciliği görevini yürüttü.