Yüksekova Barış Anneleri Meclisi, Hakkari'nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Nehri köyünde Kürt mücadelesinin öncülerinden Şeyh Ubeydullah Nehri’nin torunlarından Seyyid Taha Nehri’nin türbesini ziyaret etti. Yapılan ziyaret sonrası Barış Anneler, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride karşı cezaevlerinde başlatılan eylemlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamayı yapan tutsak ailesi ve Gever Barış Anneleri Meclisi üyesi Emine Atak, burada PKK Lider Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin son bulması, çözüm yollarının açılması, barışın sürecinin başlatılması, çatışmalı ortamın ve cezaevlerindeki eylemlerin son bulması yönünde dualarda bulundu. 

‘KÜRT SİYASETÇİLERİN CEZALANDIRILMASI ZULÜMDÜR’

Duaların ardından türbe ziyaretinin yapılma nedenin Şeyh Ubeydullah Nehri ve torunlarının Kürt halkının özgürlük mücadelesinde büyük bir rol alması olduğunu belirten Atak, Şeyh Ubeydullah Nehri’lerden bugüne kadar süre gelen Kürt özgürlük mücadelesinin ardılları olarak bu mücadeleyi ilk günkü kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti. Kürt siyasetçilere Kobanê Davasında verilen ağır cezalar ve cezaevlerinde süren eylemlere dair devlet yetkililerinin sessizliğine ve “adaletsiz” ortamın çözüme kavuşması için bir araya geldiklerini belirten Atak, “Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a verilen cezalar kabul edilebilir  değildir. Cezaevlerindeki çocuklarımızdan uzun süredir haber alamıyoruz ve endişelerimiz giderek büyüyor. Cezaevlerinde var olan baskı politikaları ve Kürt siyasetçilerin cezalandırılması bir zulümdür. Buna derhal son verilmelidir” dedi.

‘TECRİTE SON VERİN GÖRÜŞME YOLLARI AÇIN’

Milletvekili Parlak'tan, mayın patlamasıyla yaşamını yitiren Düzen ile ilgili açıklama Milletvekili Parlak'tan, mayın patlamasıyla yaşamını yitiren Düzen ile ilgili açıklama

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit politikalarına da değinen Atak, çözümün İmralı’dan geçtiğine dikkati çekerek, “Bu çatışmalı ortam son bulsun. Tek dualarımız bu yönde. Tecrit son bulsun ve barış derhal sağlansın. Bu kadar acı ve zulüm yeter. Tüm devlet yetkililere çağrımız; tecride son verin ve Öcalan'la görüşme yollarını açın. Böylelikle tüm sorunlar çözüme kavuşacaktır. Bu zulüm nereye kadar sürecek. Bu zulme son verin. Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit son bulur ve diyalog yolları açılırsa cezaevlerindeki eylemler de son bulacaktır. Tüm bu talepler doğrultusunda burada bir araya geldik ve bu taleplerin derhal karşılanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Açıklama, "Bijî berxwedana zindanan” sloganlarıyla son buldu.  MA