53 ilde operasyon.. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi 53 ilde operasyon.. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

ABD, Türkiye’nin Rojava ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde düzenlediği hava saldırılarına tepki gösterdi. Amerikan dışişleri ve savunma bakanlıklarından ayrı ayrı yapılan açıklamalarda, bu tür eylemlerin bölgeyi istikrarsızlaştıracağı vurgusu yapıldı.

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) yazılı açıklamasında, "bu tür eylemlerin IŞİD'e karşı mücadeleyi sürdürmek ve örgütün bir daha asla dirilemeyeceğinden emin olmak gibi ortak hedefleri tehdit ettiği" belirtildi.

Açıklamada, "Hafta sonu boyunca Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyinde hava saldırıları düzenlediğini ve Suriyeli Kürt güçlerin Türkiye'nin güneyine yeni saldırılar düzenlediğini gördük. Savunma Bakanlığı, Suriye'deki durumu istikrarsızlaştıran ya da Irak hükümetiyle koordine edilmemiş askeri eylemler yoluyla Irak'ın egemenliğini ihlal eden her türlü askeri eyleme karşı çıkmaya devam etmektedir’’ denildi.

NED PRICE: ENDİŞELERİMİZİ ANKARA'YA İLETTİK

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price ise Reuters ajansının sorularına e-post üzerinden verdiği yanıtta, "ABD'nin Suriye'deki durumu istikrarsızlaştıracak her tür askeri eyleme karşı olmaya devam ettiğini" söyledi. Price, "bu tür bir saldırının IŞİD'le mücadele hedefi üzerinde yaratacağı etkiye ilişkin ciddi endişelerini Ankara'ya ilettiklerini" belirtti.

Price, "Türkiye'ye bu tür operasyonlara karşı çağrıda bulunduk, tıpkı Suriyeli ortaklarımıza saldırılara veya durumu tırmandırmaya karşı çağrılarda bulunduğumuz gibi" ifadelerini kullandı. ABD'li sözcü, "Suriye'deki durumu istikrarsızlaştıran veya Irak'ın egemenliğini, Irak hükümetiyle koordine edilmemiş askeri eylemler üzerinden ihlal eden her türlü askeri eyleme karşı çıkmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda, Türkiye'nin güneyinde sivillerin ölümüne yol açtığı belirtilen son saldırılara da karşıyız" dedi. (DIŞ HABERLER)