Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye'yi Suriye'de 'aşırı askeri güç' kullanmaktan kaçınmaya ve itidal göstermeye çağırdı.

RIA ajansının haberine göre, Rus yetkili Türkiye'ye gerilimi tırmandırmaktan kaçınma çağrısı yaptı.

Suriye'de barış için devam eden Astana görüşmelerinin 19'uncu turu öncesinde konuşan Lavrentyev, "Türk meslektaşlarımıza, sadece Suriye'nin kuzey ve kuzeydoğu bölgelerinde değil, bütün bölgede gerilimin tırmanmasını engellemek için belirli bir itidal gösterme çağrısında bulunuyoruz" dedi.

'BİZE ÖNCEDEN BİLGİ VERİLMEDİ'

Türkiye'nin Rojava ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde düzenlediği hava saldırıları konusunda kendilerine önceden bilgi vermediğini söyleyen Lavrentyev, "Türk ortaklarımızı, Suriye topraklarında aşırı güç kullanımından kaçınmaya ikna etmeyi umuyoruz" diye konuştu.

'KÜRT MESELESİNE ÇÖZÜM BULUNMASI İÇİN...'

Lavrantyev, "Rusya'nın Kürt meselesine barışçıl bir çözüm bulunması için ilgili taraflarla birlikte çalışacağını" söyledi.

Doktor ve hemşirelere yönelik operasyonda 38 kişi gözaltına alındı Doktor ve hemşirelere yönelik operasyonda 38 kişi gözaltına alındı

ABD'YE ÇEKİLME ÇAĞRISI

Rus yetkili, "ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusundan çekilmesinin, durumun istikrar kazanmasına katkıda bulunacağı" yorumunu da yaptı. (DIŞ HABERLER)