Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın Ermeni Soykırımı'nı tanıması geniş yankı buldu.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Biden'ın tarihi bir adım attığını söylerken, Temsilciler Meclisi üyelerinden Alexandria Ocasio-Cortez de soykırımdan etkilenen ailelerin bu açıklamayla bir miktar huzur bulmasını umduğunu söyledi.

'KALPLERİMİZ MUTLULUK DOLDU'

53 ilde operasyon.. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi 53 ilde operasyon.. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Nancy Pelosi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Ermeni Soykırımı'nda gaddarca öldürülen 1.5 milyondan fazla Ermeniyi hatırlıyoruz. Bu çirkin suçların inkârıyla savaşarak ve bu vahşeti adıyla, yani soykırım olarak tanıyarak, onların yaşamlarını onurlandırmalıyız" dedi.

Pelosi, Biden'ın soykırımı tanıması hakkında şu ifadeleri kullandı: "Başkan'ın, Kongre'nin Ermenilere yapılan barbarlığın soykırım olduğunu ilan ettiği 2019 tarihli kararının ardından, Ermeni Soykırımı Günü'nü resmen tanıyarak tarihi bir karar almasıyla kalplerimiz mutlulukla doldu."

Tarihin en karanlık bölümlerinin görmezden gelinmesi halinde insanların bunları tekrarladığını” belirten Pelosi, "Bu anma gününde, nefrete ve şiddete karşı güçlü durmaya yemin edelim; tüm dünyanın çocukları için umut, barış ve özgürlükle dolu bir gelecek inşasına bağlılığımızı yeniden ortaya koyalım" ifadelerini kullandı.

'ETKİLENEN AİLELER VE TOPLULUKLARA BİR MİKTAR HUZUR GETİRMESİNİ UMUYORUM'

Demokrat Parti'nin ilerici kanadından Alexandria Ocasio-Cortez de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gerçeğin söylenmesi ve adaletsizliğin bütünüyle teslim edilmesi, iyileşme yönünde en önemli adımlardan biri olabilir. Ermeni soykırımını teslim etmenin vakti çoktan gelmişti ve bu günün, etkilenen aileler ve topluluklara bir miktar huzur getirmesini umuyorum" dedi.