Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, Türkiye'nin son günlerde düzenlediği hava saldırılarına tepki gösterdi. "Türk işgalinin Suriye'nin kuzeydoğusunda kendi şemsiyesi altında faaliyet gösteren teröristlerin varlığını meşrulaştırmak için temelsiz bahaneler kullandığı" yorumunu yapan Şaban, "Hiçbir ülkenin kendi güvenliğini başka ülkelerin sınırları içinde koruma hakkı yoktur" dedi. Şaban, bu durumun "uluslararası hukuka aykırı olduğunu" söyledi.

'BAHANELER ÜRETİLİYOR'

Al Suriye televizyonu ile özel bir söyleşi yapan Şaban, "Türk rejiminin Rusya'ya verdiği taahhütlere uymadığı, Suriye ve Irak topraklarındaki arzularını hayat geçirmek için bahaneler ürettiği" görüşünü paylaştı.

'UZANTILARINI KORUMAK İÇİN MÜDAHALE EDİYORLAR'

Beşar Esad'ın danışmanı, "Suriye'deki terörist savaşın başarısız olmasının ardından Türkiye ve ABD'nin bölgedeki ajanlarını ve uzantılarını korumak için müdahalede bulunduğu" yorumu yaptı. Şaban, "ABD'nin müdahalesinden önce Şam yönetiminin doğudaki el Tanf bölgesini kurtarmak üzere olduğunu" belirtti.


'TOPRAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Şaban, "işgal ne kadar uzun sürerse sürsün Suriye'nin topraklarından vazgeçmeyeceğini, bütünlüğünü koruyacağını" söyledi.

'DİRENİŞ EKSENİNİ KIRMA AMAÇLI SİSTEMATİK BİR PLAN'

Seçimin İptal durumunda yenileme seçimlerinin yapılacağı tarih belli oldu Seçimin İptal durumunda yenileme seçimlerinin yapılacağı tarih belli oldu

Buseyna Şaban, "bugün Batılı ülkelerin başını çektiği savaşların, başka ülkeleri içeriden bölmeyi ve onlara karşı bölgesel bloklar oluşturmayı hedeflediğini" söyledi; İran'da son günlerde 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından gözaltına alınması sonrası patlak veren protestoları ve gerilimi de "direniş eksenini kırma amaçlı sistematik bir plan" olarak niteledi. Esad'ın danışmanı, ABD'nin Rusya ve İran'ı tüketme, Suriye'ye yönelik ablukayı sürdürme stratejisi izlediğini savundu, "Fakat Rusya bugün, dünyayı çok kutuplu hale getirmek için mücadele ediyor" dedi. (DIŞ HABERLER)