1916'da yazılan mektup nihayet adresine ulaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1916'da yazılan mektup nihayet adresine ulaştı
Abone ol
Şubat 1916'da yazılıp gönderilen bir mektup, 100 yıldan uzun süre sonra İngiltere'deki bir apartman dairesine ulaşarak evin şu anki sahibini şaşırttı.

Şubat 1916'da gönderilen mektup 2021'de Crystal Palace bölgesinde bulunan Hamlet Road'taki bir daireye ulaştı. Zarfın üzerindeki pulda V. George'un başı olduğu aktarıldı.

Norwood Review adlı yerel tarih dergisinin editörü Stephen Oxford'un araştırmasına göre, pul satıcısı Oswald Marsh'ın eşi Katie Marsh'a hitaben yazılan mektup, arkadaşı Christabel Mennell tarafından gönderilmiş.

Mektupta "Sevgili Katie, bana yardım eder misin? Toplantıda söylediklerimden sonra kendimden çok utanıyorum" yazıyor.

Crystal Palace'taki dairenin mevcut sahibi Finlay Glen, BBC'ye verdiği röportajda "Tabii ki mektubun 100 yıldan uzun süre boyunca nasıl öylece durabildiğine epey şaşırdık ve kafamız karıştı" dedi.

İngiliz Kraliyet Postası da mektupla ilgili bir açıklama yayımlayarak "Bu olayda ne yaşandığından emin olmadıklarını" belirtti. Bir sözcü, "Toplumun 1916'dan kalma bu mektubun tarihiyle ilgileneceğini bilsek de ne yaşanmış olabileceğine dair başka bilgimiz yok" dedi.

Oxford, "Çok sıradışı bir durum ve aslında 1800'lerin sonlarında üst orta sınıflar için çok popüler bir yer olan Norwood'da yaşayan halk ve yerel tarih hakkında bize bir ipucu vermesi açısından son derece heyecan verici" diye ekledi.

Tarihçiler ise 100 yıllık mektupla ilgili olarak "1800'lerin sonlarında üst/orta sınıflar için çok popüler bir yer olan Norwood'da yaşayan insanlara ve yerel tarihine dair bize bir ipucu vermesi açısından çok heyecan verici bir mektup. Fakat ne yazık ki mektup çok kısa yazılmış” dedi.


Pervin Buldan: Hala iktidarın gitmediği bölgeler, giremediği köyler varÖnceki Haber

Pervin Buldan: Hala iktidarın gitmediği...

Mihriban Şengil'i pompalı tüfekle öldüren kişiye müebbet hapisSonraki Haber

Mihriban Şengil'i pompalı tüfekle öldüre...

Yorum Yazın

Tiktok takipçi hilesi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar