HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Kürt siyasetçi Ahmet Türk ve HDP’li milletvekillerinden oluşan heyet, Urfa’daki kriz koordinasyon merkezinin çalışmalarına katıldı.

Birecik, Suruç ve Urfa merkezdeki deprem bölgelerinde yürütülen çalışmalara katılan Buldan, Türk ve Öztürk, Birecik’teki yardım merkezinde açıklama yaptı.

Burada konuşan Ahmet Türk, “Çok canımızı kaybettik. Kaybettiğimiz canlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ancak görebildiğimiz kadarıyla bu felaketin üstüne bir de iktidar ve devletin felaketi eklendi. Eğer devletin engellemeleri olmasaydı inanın ki halkımız büyük bir dayanışma içinde birbirini sahiplenerek yaralarını sarabilir, birçok insanı sağ çıkarabilirdi. Ancak iki gün devletin ortada olmaması ve sonrasında STÖ’lere müdahale etmesi maalesef ölümlerin artmasına neden oldu. Duyarsız bir devletin halka gördüğü reva budur. İnanıyoruz ki, geleceği bütün acılara rağmen en doğru şekilde kurabilmek için hepimiz canla başla çalışacağız. Sivil toplum örgütlerinin, partimiz HDP’nin her yere birinci günde yetişmiş olması, bizler açısından çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan bir konuşma yapan Buldan ise, deprem bölgelerinin bazılarına henüz gidilmediğini dile getirdi.

Buldan: Hala iktidarın gitmediği bölgeler, giremediği köyler var

Buldan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Soylu Arasında 'Ayhan Bora Kaplan' Görüşmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Soylu Arasında 'Ayhan Bora Kaplan' Görüşmesi

“Adıyaman’da, Pazarcık’ta, Maraş’ta, Elbistan’da, yine Antep’te, Hatay’da ve burada ilk iki gün AKP-MHP iktidarının olmadığını hepimiz biliyoruz.

İnsanlar yaralarını dayanışarak sarmaya çalıştı, bir nebze de olsa hafifletmeye çalıştı. Ancak şunu ifade etmek isterim. Sadece ilk iki gün değil hala iktidarın gidemediği giremediği köyler var. Oralarda hala enkazların altında insanlar.

Bu ülkeyi yönetemiyorsunuz, yönetemediğiniz için bu tablodan birebir sorumlusunuz. Binlerce insanın yaşamını yitirmesine rağmen tek yetkilinin bile istifa etmediği bir iktidar ile karşı karşıyayız.

“Herkes bir an önce istifa etmenizi bekliyor”

Depremde yaşanan can kayıplarına ilişkin timsah gözyaşları dökmelerine gerek yok. Hiç kimse onlardan gözyaşı dökmelerini beklemiyor. Hiç kimse onlardan TV’lere çıkıp şov yapmalarını istemiyor. Herkesin bir tek isteği var; bir an önce hepsinin birlikte istifa etmesi.

Bu kadar açık ve net konuşuyoruz. Neyi bekliyorsunuz? Enkazın altından binlerce insanın daha çıkmasını mı bekliyorsunuz istifa etmek için? İnsanda biraz vicdan olur, insanda biraz yüz olur! Siyaseten de vicdanen de ahlaken de yapılması gereken tek şey istifadır.”