Diyarbakır'da 2017 Newroz'u kutlamaları sırasında üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un polis tarafından öldürülmesini fotoğraflayan Mezopotamya Ajansı (MA) Editörü Abdurrahman Gök, açık tanık ifadeleriyle tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşmasında tahliye edildi. Mahkeme kararının ardından Gök, cezaevinden çıktı.

İcra Baskınında İç Çamaşırlarına Kadar Haczedildi: Eşyalar Açık Artırma ile Satışa Sunulacak İcra Baskınında İç Çamaşırlarına Kadar Haczedildi: Eşyalar Açık Artırma ile Satışa Sunulacak

Gök'ü basın örgütleri, ailesi ve arkadaşları cezaevi çıkışında alkışlar ve çiçeklerle karşıladı.

gok-tahliye3.jpg

Cezaevinden çıktıktan sonra Artı Gerçek'e konuşan Abdurrahman Gök, "Herkese teşekkür ediyorum. Dayanışma gösteren herkese. Tanıdık tanımadık birçok insan mektuplaştı. Bir depremzede mektup gönderdi. Gerçekten bunlar içeride insana güç veren durumlardır. Cezaevindeki mahkumları, tutsakları unutmamak lazım. Onlara yalnız olmadığını hissettirmek için bir mektup bile olsa, bir kart bile olsa göndermek lazım. Ben o konuda şanslıydım o yüzden çok mutluyum" dedi.

RELATED VİDEO

gok-tahliye1.jpg

Tutuklu gazeteciler Dicle Müftüoğlu ve Sedat Yılmaz'ın de serbest bırakılmasını isteyen Gök, şöyle dedi: "Bugün benim duruşmamın görüldüğü 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Dicle Müftüoğlu arkadaşımın iki gün sonra duruşması var. İnşallah o da serbest bırakılır. Bir hafta sonra da 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Sedat Yılmaz'ın duruşması var. O da umarım serbest bırakılır. Böylece daha mutlu oluruz. Beraber gazetecilik faaliyetlerimize kaldığı yerden devam ederiz."

'ÇOK CİDDİ HUKUKSAL BOŞLUKLARIN OLDUĞU BİR DAVAYDI'

Cezaevi önünde bekleyen Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, "Uzun bir tutukluluk oldu. Elbette ki hukuksuz bir tutukluluktu. Çok ciddi hukuksal boşlukların olduğu bir davaydı. Baştan beri söyledik gazetecinin yeri cezaevi değildir. Gazeteci haber peşinde olmalı, sahada olmalı, olup biteni halka duyurmalı. Ama maalesef arkadaşlarımızı cezaevleri kapıları önünden toplamaya çalışıyoruz. Adliye koridorlarındayız her gün. Ve bu elbette ki kabul edilebilecek bir durum değil. Abdurrahman tahliye oldu. Bunun için sevinçliyiz ama tutuklu olan arkadaşlarımız da var. Onların da tahliye edilmesini istiyoruz" diye konuştu.