Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Fransa Temsilcisi Ali Dolemeri, “Fransa yönetimi, Kürt milletinin dostu olarak istikrarlı bir Irak ve güçlü bir Kürdistan Bölgesi istiyor” dedi.

Erbil Uluslararası Havalimanı ve Anbar’daki Ayn el-Esed Askeri Üssü’ne yönelik füze saldırına yönelik Fransa Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasını K24’e değerlendiren Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Fransa Temsilcisi Ali Dolemeri, Fransa’nın durumu endişeyle takip ettiğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi’nin Ortadoğu’da Fransa tarafından önemsenen en önemli yer olduğunu kaydeden Dolemeri, bunun nedeninin de Kürdistan Bölgesi’nde var olan birlikte yaşam ve demokrasi kültürünün bölgenin geri kalanında olmaması olduğunu belirtti.

Fransa’nın teknokrat hükümetin kurulabilmesi için Irak’ta seçimlerin güçlü bir şekilde yapılmasını desteklediğini vurgulayan Dolemeri, Fransa’nın seçimlerin ardından kurulacak Irak hükümetinde Kürdistan Bölgesi’nin güçlü bir şekilde temsil edilmesini istediğini dile getirdi.

Paris’in Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki tüm saldırıları kınadığını ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne desteğini açıkladığını hatırlatan Dolemeleri, saldırıların bölgede istikrarsızlığa neden olduğunun altını çizdi.

Kenya'nın Mai Mahiu Bölgesindeki Sellerde En Az 20 Kişi Hayatını Kaybetti Kenya'nın Mai Mahiu Bölgesindeki Sellerde En Az 20 Kişi Hayatını Kaybetti

Söz konusu saldırıların Avrupa için de zararlı olduğunu kaydeden Dolemeri, Fransa’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden (BMGK) çıkacak açıklamayla ilgili sıkı bir hesap yaptığını ve ileride saldırıların arkasındaki taraflara güçlü vurgu yapılacağını söyledi.

Dolemeri, Fransa ve Avrupa Birliği’nin Irak’taki seçimlerin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için çabaladığını ifade etti.