Erdoğan Sermayeye Destek Sözü Verdi: Ekonomimiz Yeniden Şekilleniyor, Yeni Bir Lige Geçiş Yapacağız Erdoğan Sermayeye Destek Sözü Verdi: Ekonomimiz Yeniden Şekilleniyor, Yeni Bir Lige Geçiş Yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 Yıl Sonra Irak'a Ziyarette Bulunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Irak'a ziyarette bulunacak. Günübirlik ziyaretin ilk durağı başkent Bağdat, ikinci durağı ise Erbil olacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın aktardığına göre, 12 yıl sonra yapılacak kritik ziyaretin ana gündem maddesi, terörle mücadelede iş birliği.

Bağdat ve Erbil Ziyaretleri

Erdoğan, Bağdat’a ilk olarak Iraklı mevkidaşı Abdüllatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya Sudani ile görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat temaslarının ardından Erbil'e gelecek ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile bir araya gelecek.

Gazze Saldırıları Ele Alınacak

İstanbul'da Moritanya Dışişleri Bakanı Muhammed Salim Vild Merzuk ile ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Fidan, ziyaret kapsamında 20'den fazla anlaşma yapılacağını dile getirdi. Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretinde İsrail'in Gazze'ye saldırılarının da ele alınacağını bildirdi.

Merkezi Yönetimle İlgili Sorunlar Ele Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretinde İsrail'in Gazze'ye saldırılarının da ele alınacağını bildiren Fidan, Bağdat hükümetiyle Gazze konusunda aynı hassasiyetleri paylaştıklarını belirtti. Erdoğan, 'merkezi yönetimle ilgili sorunları görüşeceğiz' demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamaları

Geçtiğimiz günlerde Irak ziyaretine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, ziyaretin seçim sonrasına ertelendiğini ve ilk olarak Bağdat ziyareti gerçekleştireceklerini belirtti. Erdoğan, Bağdat ziyareti sonrasında Erbil'e geçeceklerini ve Kuzey Irak sorunlarını ve merkezi yönetimle ilgili sorunları görüşme fırsatı bulacaklarını dile getirdi. DUVAR