Kütahya'daki seçim mitinginde konuşan Erdoğan, "2024 yılı boyunca tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bu gideri karşılamaya henüz gelmiyor" dedi. Emeklilerin seyyanen zam talebini kapatan Erdoğan, "10 bin lira olan emekli maaşının yeterli olmadığını" belirterek, 7-10 bin seyyanen zam talebi için "bütçenin yetersiz olduğunu" belirtti.

MHP İLE AK PARTİ ADAYLARI YARIŞIYOR

Erdoğan, Kütahya'daki seçimler için AK Parti'nin MHP ile ortak aday göstermediğini belirtti. "Eser ve hizmet siyasetinde yarışmak için ayrı adaylarla seçime girdik" diyen Erdoğan, seçimlerin şehir için en güzel şekilde sonuçlanması diledi.

KİRLİ İTTİFAKLAR YAPILIYOR

Muhhalefeti hedef alan Erdoğan, "Kırlı ittifakları takip ediliyor" diyerek şehirlerde yapılan taktikleri eleştirdi. "Milletimiz Ali Cengiz oyunlarını çok iyi görüyor" diyen Erdoğan, kirli ittifaklara karşı önlemlerin alındığını belirtti.

EMEKLİYE ZAM AÇIKLAMASI: BÜTÇE YETMİYOR

Emeklilere seyyanen zamların kapatan Erdoğan, "Mevcut maaşların kesintiye uğradığından söz ediliyor. Sadece 7 bin lira ya da 10 bin lira olarak ifade edilen ek artışların maliyeti anlatılıyor" dedi. Erdoğan, ek artışların bütçesini ısrarla sürdüreceğini belirterek, "2024 yılı boyunca yılın tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya henüz yetmiyor" ifadesini kullandı.

Ak Parti Milletvekili Ataman, "Emin ol ki hepimiz kayyumdan rahatsızız” Ak Parti Milletvekili Ataman, "Emin ol ki hepimiz kayyumdan rahatsızız”

EKONOMİ İÇİN 'SABİR' İSTEDİ

Erdoğan, ekonomik dengeleri yerli yerine oturtmak için sabır ve metanet istedi. "Yılın sonundan itibaren olumlu sonuçlarla ilgilenenleriz" diyen Erdoğan, milletten destek istedi.

'ÖNCE DİNLEMEYİ ÖĞREN DELİKANLI'

Erdoğan'ın konuşması sırasında bir kişinin kürsüye çıktığı görüldü. Sözleri anlaşılmayan kişiye Erdoğan, "Önce dinlemeyi öğrenen delikanlı" diye seslendi. Ardından Kütahya için yapılanlar sıralandı.