Ulusal basında yer alan habere göre, işçi sendikaları ile hükümet yetkilileri arasında ücret artışı talebiyle yürütülen görüşmelerden bir sonuç alınamadı.

Kenya'nın Mai Mahiu Bölgesindeki Sellerde En Az 20 Kişi Hayatını Kaybetti Kenya'nın Mai Mahiu Bölgesindeki Sellerde En Az 20 Kişi Hayatını Kaybetti

Genel Grev İlan Edildi

Bunun üzerine Genel İş Konfederasyonu (CGT), 24 saatlik genel greve gitme kararı aldı. Çağrıya birçok sektörden çalışanlar da destek verdi. Sabah saatlerinde birçok kentte işçiler genel greve katılarak taleplerini dile getirdi.

Ulaşım ve Eğitim Sektörleri de Destek Verdi

Grevin etkisiyle ulusal ve uluslararası 331 uçak seferi iptal edildi ve 24 bin yolcu havalimanlarında mahsur kaldı. Bunun yanı sıra, Arjantin Cumhuriyeti Eğitim Çalışanları Konfederasyonu (CTERA) da eğitim çalışanlarının greve katıldığını duyurdu. Bu durum ülke genelinde geniş bir katılımla gerçekleşen bir eylem haline geldi.

Ücret Artışı ve Eleştiri

Arjantin'de enflasyonun yüksek seviyelerde seyretmesi, farklı sektörlerden binlerce kişinin ücret artışı talep etmesine ve kemer sıkma politikalarını eleştirmesine neden oldu. Bu durum ülkede sosyal ve ekonomik anlamda ciddi bir gerginliğe yol açarak genel grev gibi büyük çaplı eylemlere neden oluyor.