Hürriyet gazetesinin iktidara yakınlığıyla tanınan yazarlarından Abdülkadir Selvi, reel enflasyonla uyumlu zam bekleyen emeklilere yeni yıla kadar sadece bir defalığına ikramiye verileceğini yazdı. Selvi'nin bugünkü köşesine göre, emeklilere seyyanen zam beklenmiyor. Ancak ekim ayında bir defalığına ikramiye verilmesi planlanıyor.

Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bazı açıklamalarının emeklileri umutlandırdığını belirtti. Emeklilerle ilgili düzenlemenin sadece en düşük maaşları alanlarla ilgili değil, tümünü kapsayacağını yazan Selvi, "Hem memur emeklileri hem SSK ve Bağ-Kur Emeklileri bundan eşit bir şekilde yararlanacak. Seyyanen bir zam yapılması bekleniyor" dedi.

Sigortalılar Artık E-Devlet Üzerinden Ekspertiz Raporlarına Erişebilecek Sigortalılar Artık E-Devlet Üzerinden Ekspertiz Raporlarına Erişebilecek

Ancak Selvi, "Buradaki kritik soru şu, bu bir defalığına mı mahsus olacak yoksa ocak ayına kadar geçerli mi olacak? Kulağıma gelen bilgiler bir defaya mahsus olacağı yönünde" ifadelerini kullandı. İddiaya göre bunu, Cumhuriyet’in 100'üncü yılı nedeniyle “Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı ikramiyesi” olarak tanımlayanlar da var. (Kaynak)