Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kahvaltıda bir grup gazeteciyle biraraya geldi. Işıkhan toplantıda yaptığı açıklamada, emeklilerin zam beklentisine ilişkin, "Emeklilere yönelik olarak Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat doğrultusunda bir çalışma yürütülüyor. Bu konuda çalışma tamamlandığında Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulacak" demekle yetindi.

Milyonlarca Kişinin Beklediği 3600 Ek Gösterge Torba Yasada Yer Alıyor Mu? Kimler Yararlanacak? Milyonlarca Kişinin Beklediği 3600 Ek Gösterge Torba Yasada Yer Alıyor Mu? Kimler Yararlanacak?

HAFTAYA BAKANLAR DÜZEYİNDE GÖRÜŞÜLECEK

Toplantıya katılan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, konunun, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında bakanlar düzeyinde ele alınacağını belirtti. Çalışmanın tamamlanmasının ardından kabinede görüşülerek, sonrasında Meclis'e sunulacağını aktardı.

Emekliye zam konusundaki duyumlarını ise şöyle aktardı: "Daha önce emeklilere zam konusunda üç alternatife göre hazırlık yapıldığını yazmıştım. 'Seyyanen, en düşük aylığın yükseltilmesi ve oransal bir artış' yapılması yönündeydi. Kulağıma daha çok seyyanen zam geliyor. İzlenimim emekli zammının yeni yıla bırakılmadan emeklilere yansıtılacağı yönünde. YAZININ TAMAMI