İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi Parkı eylemleri davasında hapis yatan eski çalışma arkadaşı Tayfun Kahraman’a mektup yazdı.

İmamoğlu, BirGün’de yayınlanan mektubunda Kahraman’a ‘Az kaldı’ diye seslenerek “Her zamankinden çok daha fazla, çok daha ağır bir iş yükün olacak” dedi.

'HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK'

İç Hat Uçuşlarında Uçak Biletleri Fiyatlarına Zam Geldi İç Hat Uçuşlarında Uçak Biletleri Fiyatlarına Zam Geldi

İmamoğlu, mektubunda şunları yazdı:

“Martın sonu bahar, baharın ardı özgürlük. Buna o kadar çok inanıyorum ki. Yalnız sen ve senin gibi tutsaklar için değil, bütün ülke için özgürlük. Farklı düşünen, farklı inanan, farklı yaşayan herkese özgürlük. Az kaldı. Hep birlikte ‘nerede kalmıştık?’ diyeceğiz. Cumhuriyet ve demokrasi yolculuğunda, hukukun üstünlüğüne dayalı bir sosyal devlet kurma hedefinde ‘nerede kalmıştık?’ diyeceğiz. Ve eskisinden de kararlı, eskisinden de cesur, yola koyulacağız. Her şey çok güzel olacak."

'EŞİNİ VE KIZINI GÖRME İMKÂNININ SİLİVRİ’YE ORANLA DAHA FAZLA OLACAĞININ SÖZÜNÜ VEREBİLİRİM'

Ayrıca İmamoğlu’nun mektubun sonundaki notu şöyle oldu:

“Her şey çok güzel olacak ama bunu, yeniden aramıza, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne döndüğünde görev ve sorumluluklarının bir nebze olsun azalacağı şeklinde yorumlamamanı tavsiye ederim. Aksine, her zamankinden çok daha fazla, çok daha ağır bir iş yükün olacak. Fakat sevgili eşini ve kızını görme imkânının Silivri’ye oranla daha fazla olacağının sözünü verebilirim.“

Tayfun Kahraman, cezaevine girmeden önce İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’nı yürütüyordu.