Cennet ve Cehennem Vadisi: Yüksekova'nın Doğal Güzelliği

Türkiye’nin en yüksek ikinci zirvesi olan Uludurok’un Cilo Dağları’nın eteklerinde yer alan Cennet ve Cehennem Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Vadide, karların erimesiyle oluşan akarsuların bulunduğu doğal güzellik, doğaseverleri cezbetmektedir.

Hakkari'de cisim patlaması sonucu bir çoban hayatını kaybetti Hakkari'de cisim patlaması sonucu bir çoban hayatını kaybetti

Doğa Yürüyüşleri ve Rehberlik

Bölgede doğa yürüyüşü yapmak isteyen ziyaretçiler, rehber Ahmet Gürdal öncülüğünde Türkiye’nin en büyük vadi buzulunun bulunduğu bölgeye çıkmaktadır. Gürdal, ziyaretçilere vadide unutulmaz anlar yaşatmakta ve bölgenin doğal güzelliklerini tanıtmaktadır.

Avrupa'dan Gelen Doğaseverler

Ahmet Gürdal, Cennet ve Cehennemi görmek için Avrupa’dan doğaseverlerin geldiğini belirterek, "Bölgemiz aslında yaz-kış doğasıyla muhteşem durumda diyebiliriz. Bize Avrupa ve Türkiye’den ulaşan doğaseverleri, buraya getirip o anları onlara yaşattık. Hala metrelerce kar var burada. Doğası karşısında hayran kalmamak mümkün değil. Arkadaşlar Hakkari’nin doğasını çok beğendiler. Tüm yanıyla o anları fotoğrafladılar. Biz de elimizden geldiğince Hakkari ve ilçelerini tanıtıyoruz" dedi.

Doğal Güzellikleri Koruma ve Tanıtma

Bölge, doğal güzelliği ve muazzam manzarasıyla ziyaretçileri büyülerken, yerel rehberler de bölgeyi tanıtarak turistlere unutulmaz anılar yaşatmaktadır. Hakkari’nin önemli doğal cazibe merkezi haline gelen Cennet ve Cehennem Vadisi, doğaseverlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir. İHA