Bu barışma törenine DEM Parti Xana Axpar Belediye Eşbaşkan Adayları Semra Akyüz ve Mehmet Şirin Arzu, Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, Amed Milletvekili Serhat Eren, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve DEM Parti Xana Axpar ilçe örgütü temsilcileri, Barış Anneleri ve kanaat önderleri katıldı.

Doğu'da Kiras-fîstan fiyatları dörde katlandı Doğu'da Kiras-fîstan fiyatları dörde katlandı

Barış Annesi Havva Kıran, törende Ramazan ayının barışa, birliğe ve beraberliğe vesile olmasını diledi ve DEM Partisi'nin varlığının toplumun kanayan yaralarını iyileştireceğine inandıklarını belirtti. Ayrıca, Kürt halkının bir daha yüreklerinin yanmamasını arzuladıklarını ifade etti.

DEM Parti Milletvekili Serhat Eren ise ailelere evlerini açtıkları için teşekkür ederek, yüz yıldır devam eden bir sistem tarafından toplumun birliğinin bozulduğunu ve bu durumu değiştirmek için barış ve huzurun önemli olduğunu vurguladı. Toplumda barış ve huzur isteniyorsa, bunun öncelikle aileler arasında sağlanması gerektiğini belirtti ve ailelere çabalarından dolayı teşekkür etti.

Törenin ardından iftar vesilesiyle barış yemeği dağıtıldı. Bu etkinlik, toplumda uzun süredir devam eden husumetin sona erdirilmesi ve barışın teşvik edilmesi açısından önemli bir adım olarak görüldü.