Bugün sabah saatlerinde Şırnakİzmir ve Batman'da ev baskınları düzenlendi. Baskınlarda çok sayıda kişi gözlatına alınırken, sayının artabileceği belirtildi.

ŞIRNAK

Merkez ve Cizre, İdil, Silopi ilçeleri ile Kumçatı Beldesi’nde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Ayşegül Ceylan, Yakup Durak, Reşit Umut Çağlı, Agit Şerifoğlu, Ayşe Soysal, Rojhat Karaviş ve ismi öğrenilmeyen bir kişi gözaltına alındı. Şırnak Emniyet Müdürlüğüne götürülen 7 kişinin gözaltı gerekçesi ise öğrenilemedi.

Kente genelinde gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

İZMİR

Dün Newroz kutlamalarının ardından ikisi çocuk yedi kişi gözaltına alındı. Bu sabah yapılan ev baskınlarında ise aralarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Çiğli Eşbaşkanı Leyla Tufan olmak üzere 28 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. Gözaltına alınan iki çocuğun Çocuk Şube Müdürlüğünde tutulduğu, diğer isimlerin ise İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu aktarıldı. Avukatların verdiği bilgiye göre, gözaltı sayılarının artabileceği ifade edildi.

AK Parti'den belediyelere haciz uyarısı: İcra yoluyla izlenebilirler AK Parti'den belediyelere haciz uyarısı: İcra yoluyla izlenebilirler

BATMAN

Batman'daki ev baskınlarında beş kişi gözaltına alındı. 'Terör örgütü propagandası' iddiasıyla gözaltına alınan Yusuf İslam Demir, Halil Ölmez, Zeynep Aslan, Ayşe Akıncı ve Mahsum İnci, Batman İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. (MA)