Hakkari'de trafik kazası.. 2 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı Hakkari'de trafik kazası.. 2 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı

Kentin Gazi Mahallesinden kiralık evde kalan Şahin ve Naze Kaya çiftinin Down Sendromu ve Otizmli çocukları Ayettulah Malik Kaya’nın engelli maaşı babasının malulen emekli olması nedeniyle kesildi.
2 gözlü evde yaşam mücadelesi veren 7 kişilik aile durumun düzeltilmesi için destek bekliyor.
Naze - Şahin Kaya Çiftinin 7 yaşındaki çocukları Malik doğuştan Down sendromlu ve otistik. Yüzde 90 engelli raporu bulunan Malik için engelli maaşının yanı sıra annesine de bakıcı maaşı bağlandı.
46 yaşındaki Baba Şahin Kaya ise özel bir firmada çalışırken geçirdiği kaza sonrası çalışamaz duruma geldi.
Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan malulen emekli olan Şahin Kaya oğlu Malik ile birlikte Van ilinde tedavi görüyor. 1 yıldır tedavisinin devam ettiğini söyleyen Kaya malulen emekli edildiği için çocuğunun engelli maaşının kesildiğini bu durumunda geçim sıkıntısı yaşamasına neden olduğunu belirtti.
5 çocukla 2 gözlü bir evde yaşam mücadelesi veren Kaya ailesinin tüm yükü ise bakıcı maaşı ile evi idare etmeye çalışan Naze Kaya'nın omuzlarında.
Engelli bir çocukla uğraşıp evi geçindirmenin çok zor bir durum olduğunu dile getiren Anne Naze Kaya, "5 çocuk annesiyim. Eşim bir iş kazası geçirdi psikolojik tedavi görüyor. Çocuğum hem Down Sendromlu hem otistik. Tedavisi için Van'a götürüyoruz. Engelli maaşını kesmişler. Eşim SGK'dan bin 400 lira alıyor. Tekrardan oğlumun engelli maaşının bağlanmasını istiyorum. Hem eşim hem oğlum tedavi görüyor. 4 öğrencim var çok zorluk çekiyorum" dedi.
7 nüfusla iki odada yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Anne Kaya, "Gördüğünüzü gibi evim çok dar. Kilerim yıkıldı ve eşyaları iki odaya sıkıştırdık. Bazı eşyalarımızı komşuya bırakmak zorunda kaldık. Çocuğumun ve eşimin tedavisini yapmak için destek bekliyorum " şeklinde konuştu.
Geçen sene geçirdiği iş kazası nedeniyle çalışamayan Baba Şahin Kaya da ailesine bakamayacak durumda olduğunu söyledi.
Ne yapacağını bilmiyorum diyen Kaya, şöyle konuştu.
"Engelli bir çocuğum var iş kazası nedeniyle sigortadan malulen emekli oldum. Bin 400 lira maaş alıyorum. Bu maaşıma karşılık çocuğumun engelli maaşı kesildi. Devlet büyüklerinden ve hayırseverlerden Allah rızası için destek bekliyorum diye konuştu."
Ailenin durumu ile ilgili açıklamada bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Hakkari İl Müdürlüğü yetkilileri ise maaşın kesilmesinden kendilerini her hangi ilgilerinin olmadığının ve çocuğun 18 yaşından küçük olduğunu, babanın da malulen emekli olduğu için maaşın kesildiğini ifade ettiler.

5.jpg

6.jpg

1.jpg2.jpg

3.jpg

4.jpg